Peter Prevc je podaril svoje smuči. Foto: Val 202
Peter Prevc je podaril svoje smuči. Foto: Val 202
Za Prevčeve smuči iztržili 45.000 evrov

Kolegi na Valu 202 so akcijo začeli v ponedeljek, izklicna cena je bila 360 evrov. Na začetku petkovega jutra je cena poskočila že na 11.600 evrov, v dramatičnem licitiranju v neposrednem prenosu pa je poskočila v stratosfero in podrla vse dosedanje rekorde, kjer so med drugim prodajali tudi drese Cristiana Ronalda, Chrisa Frooma ...

Končna cena tako znaša kar 45.000 evrov, ki jih je prispevalo podjetje Bauhaus. "Gre za največjo športno trofejo, ki jo lahko mi - nešportniki - dobimo ta čas," je med dražbo dejal dražitelj Samo.

Ves izkupiček gre za akcijo Botrstvo.

Slovesna predaja smuči bo v torek, ko bo sprejem za športnike zimskih športov na Kongresnem trgu. Prenos sprejema bo na 2. programu TV Slovenija od 17.30 dalje. Vabljeni k ogledu.

"Odločil sem se, da Botrstvu podarim par smuči, ki je bil del moje dragocene opreme v letošnji zmagoviti sezoni. Z menoj so bile na vseh skakalnicah, tudi na Novoletni skakalni turneji in v Engelbergu,” je dejal Prevc, ko se je odločil za sodelovanje v projektu.

Akcija še traja: S poslanim SMS-sporočilom z geslom BOTER5, poslanim na številko 1919, lahko prispevate 5 evrov za botrstvo 200 otrokom, ki že dolgo čakajo na botra.

Cilj: pomagati 200 otrokom
Kot so sporočili kolegi z Vala 202, so z dobrodelno dražbo smuči Petra Prevca, donacijami na TRR in s SMS sporočili doslej zbrali 59.770 evrov, kar pomeni celoletno pomoč 166 otrokom. Nakazila na TRR in SMS-e za botrstvo bo mogoče pošiljati še do 22. marca, ko bodo objavili dokončno število otrok, ki jim je bilo z dražbo in tem zbiranjem omogočeno enoletno prejemanje 30 evrov na mesec.

Za Prevčeve smuči iztržili 45.000 evrov