V Planici jo je hudo skupil Ernest Prišlič. Foto: Televizija Slovenija
V Planici jo je hudo skupil Ernest Prišlič. Foto: Televizija Slovenija
Huda nesreča v Planici

Kot poroča Delo, je 23-letnega skakalca, ki je marca letos med preizkusom letalnice bratov Gorišek poletel kar 246 metrov, v Planici zbil avtomobil.

Nesrečo naj bi povzročil voznik, ki sicer na širšem in preglednem delu ceste v Planico ni videl Prišliča, z njim je v času nesreče, vse se je dogajalo v dopoldanskih urah, tekel še en skakalec. Gre sicer za edino cesto v Planico, ki jo med pripravami za tek uporabljajo člani smučarskih reprezentanc. Prišliča naj bi zbil pogodbeni delavec NC Planica.

Skakalec ima poškodbe glave in zlomljeno golenico ter je v umetni komi. Tiskovni predstavnik Policijske uprave Kranj Bojan Kos je že v nedeljo sporočil, da je pešca zbil voznik, ki je imel zaledenela stekla. Policisti proti vozniku vodijo postopek.

Prišlič se je v Planici pripravljal na uvodne tekme celinskega pokala 2016/17, ki se bo v petek začel v Vikersundu.

Člani skakalne ekipe so bili po nesreči v hudem šoku, saj jih je dogodek ter nesreča, v kateri je bil udeležen njihov moštveni kolega, zelo prizadela. V strokovnem štabu reprezentanc so se zato odločili, da bodo začasno priprave odpovedali.

"Na Smučarski zvezi Slovenije globoko obžalujemo nedeljsko hudo prometno nesrečo, ki se je zgodila v Planici. Vsem članom slovenske skakalne B reprezentance, ki so bili v času nesreče na pripravah v Planici, smo ponudili pomoč in po posvetu z ustreznimi strokovnjaki sprejeli nekaj odločitev, ki bodo vplivale na nadaljnji proces treningov in tekmovanj. V tem trenutku so vse naše misli usmerjene samo k izboljšanju zdravstvenega stanja poškodovanca," so zapisali na Smučarski zvezi Slovenije.

Huda nesreča v Planici