Špela Rogelj je lani v skupnem seštevku končala na četrtem mestu. Foto: Aleš Fevžer
Špela Rogelj je lani v skupnem seštevku končala na četrtem mestu. Foto: Aleš Fevžer
Lillehammer prvi test za slovenske skakalke
Rogljeva ima lepe spomine na Lillehammer

Trener skakalk Stane Baloh bo na Norveško odpeljal Špelo Rogelj, Majo Vtič, Katjo Požun, povratnico po poškodbi Emo Klinec in Uršo Bogataj. Ista ekipa bo nastopila tudi v Nižnjem Tagilu, kjer bosta na sporedu tekmi 12. in 13. decembra.

13. in 14. februarja tekmi v prenovljenem Ljubnem
Domači slovenski vrhunec bo s tekmama na Ljubnem 13. in 14. februarja na novi pridobitvi, posodobljeni oziroma novi skakalnici. Zrasel bo nov skakalni center, s katerim želi tamkajšnja lokalna skupnost zadostiti mednarodnim merilom. Ob Savinji bodo zaznamovali deseti jubilej prirejanja tekmovanja v smučarskih skokih za ženske, po petih tekmah celinskega pokala bodo februarja pripravili še peto tekmo svetovnega pokala.

Rogljeva lani četrta
Preteklo sezono je zaznamovala Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz (1.007 točk), ki bo v novi sezoni skušala ubraniti zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Drugo mesto je v končni razvrstitvi svetovnega pokala zasedla Japonka Sara Takanaši (973), tretja pa je bila Nemka Carina Vogt (672). Četrto mesto je v letošnji sezoni pripadlo Špeli Rogelj (581), Maja Vtič (418) je bila šesta, Eva Logar (142) 21., Katja Požun (105) 25. in Urša Bogataj (91) 28.

Rogljeva si najbolj želi zmage v Ljubnem
Rogljeva, ki je v zadnjem času imela nekaj težav z bolečinami v hrbtu, je prejšnjo sezono začela na najlepši mogoči način - z zmago na Norveškem, prvo slovensko žensko skakalno zmago na tekmah najvišje ravni. "Bi bilo super, če bi bila tudi tokrat zmaga že na začetku, še bolj bi bila vesela, če bi zmagala na Ljubnem pred domačimi navijači," je dejala Rogljeva, ki je v nadaljevanju še trikrat stopila na stopničke, trikrat je bila tretja, za prve domače stopničke na domači skakalnici pa je malenkost zmanjkalo.

Jasnič si želi močne ženske reprezentance
Ljubo Jasnič,
predsednik odbora in zbora za smučarske skoke, pa je na novinarski konferenci v ljubljanskem nakupovalnem centru poudaril: "Želim si, da bi imele tekmovalke lepši vikend, kot so ga imeli v Kuusamu skakalci, da veter ne bo krojil razpleta tekme in da bi bila prva tekma v sezoni reklama za skoke. Želim si tudi, da bi začeli sezono kot lani in dosegli še kakšno zmago. V tej sezoni nimamo ne svetovnega prvenstva ne olimpijskih iger. Ekipa je dozorela v celoti, strokovno vodstvo je pripravilo dobre treninge in upam, da bomo lahko rekli, da smo dobili ob močni moški še močno žensko reprezentanco."

Lillehammer prvi test za slovenske skakalke
Rogljeva ima lepe spomine na Lillehammer