Razlog za eksplozijo naj bi bila cevna bomba. Policija je tako zavarovala območje eksplozije. Foto: Reuters
Razlog za eksplozijo naj bi bila cevna bomba. Policija je tako zavarovala območje eksplozije. Foto: Reuters

Župan okrožja Bayrampasa, kjer je odjeknila eksplozija, Atilla Aydiner, je dejal, da jo je povzročila cevna bomba. Nekateri turški mediji so pred tem poročali, da je v eksploziji umrl en človek.

Eksplozija na mostu za pešce nad postajo podzemne železnice v stanovanjski in industrijski četrti v evropskem delu mesta je odjeknila med večerno prometno konico. Po incidentu so ustavili promet na nekaterih progah podzemne železnice.

Nekateri turški mediji, tudi francoska tiskovna agencija AFP, so sprva poročali, da bi eksplozijo lahko povzročila napaka na električnem transformatorju, televizija NTV pa je pozneje poročala, da bi lahko šlo za eksplozijo bombe.

Eksplozija povzročila paniko
Eksplozija blizu postaje podzemne železnice je povzročila paniko, je poročal NTV. Po eksploziji so na prizorišče pripeljala številna reševalna vozila, okoliške ceste pa so oblasti zaprle za promet. Eksplozijo je bilo slišati v več delih mesta.

V turških mestih se je v zadnjih mesecih sicer zgodilo več terorističnih napadov. 10. oktobra - nekaj tednov pred volitvami - je glavno mesto Ankara tako pretresel dvojni samomorilski napad, v katerem je bilo ubitih več kot sto ljudi, med njimi veliko pripadnikov prokurdske leve stranke HDP.