Hotel Rogla je bil zgrajen kot prizidek h hotelu Planja leta 1983, od njegova zadnje obnove pa je minilo že 20 let. Foto: RTV SLO
Hotel Rogla je bil zgrajen kot prizidek h hotelu Planja leta 1983, od njegova zadnje obnove pa je minilo že 20 let. Foto: RTV SLO

V 35 letih obstoja je hotel Rogla gostil 26.000 gostov iz več kot 90 držav z vsega sveta, ki so skupaj ustvarili 900.000 prenočitev. Hotel ima 88 sob s skupno 176 ležišči.

Naložba, ki so jo začeli izvajati avgusta, je vredna 3,2 milijona evrov, je na novinarski konferenci na Rogli povedala izvršna direktorica Unitura Barbara Soršak. Celotna sredstva za naložbo je zagotovil Unitur.

Unitur je v 11 mesecih ustvaril 18,2 milijona evrov prihodkov, kar je šest odstotkov več kot v istem obdobju lani. V tem obdobju so gostili 48.000 gostov, ki so ustvarili 180.500 prenočitev. V prejšnji smučarski sezoni, ki je trajala 100 dni, je na Rogli smučalo 202.000 smučarjev.

Nadgradnja snežnega parka
Potem ko so lani investirali predvsem v sistem zasneževanja, so letos nadgradili otroški snežnik park Rogla – s postavitvijo 90 metrov dolgega pokritega smučarskega tekočega traku so izboljšali možnosti za učenje snežnih športov otrokom, mladostnikom in osebam s posebnimi potrebami.

Na Rogli so uredili novo parkirišče za avtodome na Rogli. Peščeno parkirišče tako omogoča namestitev 40 avtodomov z vso ustrezno opremo. Uporabnikom so na voljo priključki za vodo, elektriko in izliv za odpadno vodo ter objekt s sanitarnimi in toaletnimi prostori.

Ski servis Rogla pa je bogatejši za nov samodejni sistem za urejanje smuči. Naprava je primerna za urejanje rekreativnih in tekmovalnih smuči, saj omogoča prilagoditev raznim vrstam struktur na drsni podlagi smuči kot tudi individualne nastavitve kotov robnikov.

Pri Unituru prihodnje leto načrtujejo odprtje Poti med krošnjami Pohorje. Pot bo dolga 1000 metrov, od tega bo 560 metrov poti na višini 20 metrov, 440 metrov pa na 35 metrov visokem stolpu. Naložba je ocenjena na 4,5 milijona evrov.

Več v spodnjem prispevku novinarke Barbare Štor, TV Slovenija.

Obnova hotela Rogla
Obnova hotela Rogla