Borut Pahor otožno v Egiptu. Foto: Instagram Borut Pahor
Borut Pahor otožno v Egiptu. Foto: Instagram Borut Pahor
Pahor postal spletni fenomen

Najprej je bila "afera" zlata ribica Princeska, letos poleti nam je iz Pacuga pošiljal dopustniško razglednico s širokim nasmeškom in začasno tetovažo delfinčka na rami (#president #pahor #summer #temptattoo), zdaj je splet skoraj "prekuril" s fotografijo iz predsedniške palače v Egiptu, kjer otožno sloni na stopnišču - ključnik "homesick" in "ljubodoma".

Pahor je bil v Kairu ta teden na svojem prvem predsedniškem obisku Egipta, kjer se je sešel z egiptovskim premierjem Šerifom Ismailom in predsednikom parlamenta Alijem Abdelom Aalom, a ga je, očitno, že kaj kmalu (obisk je trajal vsega dva dni) zagrabilo hudo domotožje, kar je svojim sledilcem tudi slikovito prikazal.

"Boruting"
In splet se je odzval. Toliko duhovitim parodijam na fotografijo, "gifov" in dovtipov nismo bili priča, že vse odkar je iz ljubljanskega živalskega vrta pobegnil ris, ki je nemudoma dobil na Twitterju svoj profil Ris Rožnik in redno obveščal javnost o svojem gibanju in prehranjevalnih navadah v okolici Rožnika.

Facebookova stran "boruting" (variacija na spletne fenomene, kot sta bila owling in planking, op. a.), na kateri so zbrane vse imitacije Pahorjevega slonenja na kairskem stopnišču, ima trenutno 1.303 všečke, uporabniki pa pošiljajo precej izvirne in duhovite variacije na temo otožnega slonenja - nekateri to izvajajo na vrhu vzpetine, drugi naskakujejo kose pohištva.

Nekaj je treba priznati - predsedniški ali ne, Borut Pahor zna opozoriti nase.

Domotožje v Kairu. #Pahor #president #Egypt #Slovenia #homesick #homesweethome #ljubodoma

A photo posted by Borut Pahor (@borutpahor) on Dec 6, 2016 at 11:27am PST

Pahor postal spletni fenomen