Zaradi nesreče je moral odpovedati kar nekaj koncertov. Foto: Reuters
Zaradi nesreče je moral odpovedati kar nekaj koncertov. Foto: Reuters

"Zlomil sem si zapestje, komolec in rebro. S kolesa sem poletel precej hitro, bil pa sem v Suffolku in kolesaril po precej strmem hribu. Takoj ko se je nesreča zgodila, sem se vstal, si rekel, da to je pa bolelo, in odkolesaril do prve pivnice." Dodal je, da je potem odšel domov, zaspal, ob petih zjutraj pa se je zbudil v groznih bolečinah in šele takrat odšel v bolnišnico.

Po zdravniškem pregledu ga je osebje prepričalo, naj napovedane koncerte v Aziji prestavi, saj bi poškodbe lahko povzročile, da v prihodnosti ne bo mogel več igrati kitare, če se zdaj ne bi pravilno zacelile. Po trenutnih pričakovanjih naj bi se na odre vrnil čez približno štiri tedne. "Sprva sem rekel, da bi rad poskušal še naprej koncertirati, a so me ustavili in rekli, če telo še dodatno obremenim, morda ne bom več mogel igrati kitare."

"Na odrih sem vedno čisto sam. Če ne morem uporabljati rok, je to polovica vsega dela. V preteklosti se je že zgodilo, da je bil koncert odpovedan zaradi stvari, na katere sam nimam vpliva, zdaj pa je prvič prišlo do tega, da sem bil koncerte primoran odpovedati sam."

Sheeran je trenutno na turneji, kjer promovira najnovejšo studijsko ploščo ÷, ki je izšla marca letos. Predtem si je glasbenik vzel eno leto premora, kjer se je posvetil sebi, in kot je pojasnil Jonathanu Rossu, tudi težavam z odvisnostjo.