Finale za Slovenijo! Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Finale za Slovenijo! Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

"Ful dobro je bilo. Ne samo zato, ker smo prišli naprej, ampak, ker je bilo noro na odru," so bile prve besede navdušene Marjetke po razglasitvi. "Zame je bila to osebna zmaga," je dodala. Pesem Here For You slovenskega dua Maraaya si je nocoj namreč priborila vstop v veliki finale Evrovizije.

Maraaya sta s skladbo Here For You nastopila predzadnja, 16. Na odru so se jima pridružile tri spremljevalne pevke - Karin Zemljič, Manca Špik in Nika Zorjan -, ki niso bile vidne, ter plesalka v vlogi violinistke Lara Balodis Slekovec.

Poleg Slovenije in drugih devetih držav, ki jim je uspel preboj v finale, so se nocoj v drugem predizboru v dunajski dvorani Stadhalle predstavile še Irska, San Marino, Malta, Portugalska, Češka, Islandija in Švica.

Stavnice se niso motile
Raay in Marjetka sta bila že prej v vseh izjavah za medije zelo optimistična, tudi stavnice so kazale, da bi se Maraaya v finale res "morala" uvrstiti, v soboto pa naj bi pristala na še vedno visokem desetem mestu.

Praktično vse stavniške hiše pa največ možnosti za zmago napovedujejo švedskemu pevcu Mansu Zelmerlowu, še vedno so visoko tudi Italija, Avstralija in Estonija, v zadnjih dneh pa je izredno napredovala Rusija oziroma njena predstavnica Polina Gagarina, ki je množice prepričala s torkovim nastopom v prvem predizboru. Možnosti Švedske za zmago pri William Hillu postavljajo pri 9/4, Rusiji 5/2 in Italiji 7/2, Slovenija pa je na desetem mestu, z možnostmi za zmago 33/1.