ManuElla bo nastopila v drugem predizboru letošnje Evrovizije 12. maja. Foto: YouTube
ManuElla bo nastopila v drugem predizboru letošnje Evrovizije 12. maja. Foto: YouTube
ManuElla je v enem dnevu posnela uradni videospot, ki ga je sofinanciral SAZAS, za pesem Blue and Red. Foto: Osebni arhiv izvajalca
Snemalna ekipa skupaj z ManuEllo. Foto: Osebni arhiv izvajalca

"Kot prvo sem si želela, da je videospot nabit s pozitivno energijo, kakor je tudi sama skladba. Nisem želela klasičnega evrovizijskega videospota, posnetega v studiu, želela sem 'življenje'," je pojasnila ManuElla in dodala, da ji je pri uresničitvi ideje pomagal hrvaški režiser Darko Drinovac.
Ta je v preteklosti režiral videospote za izvajalce, kot so Severina in 2Cellos. Prav tako ima izkušnje tudi z Evrovizijo, saj je združil moči z Nino Badrić pri videospotu za njeno evrovizijsko pesem Nebo in s Sestrami za Samo ljubezen.

"Priporočal mi ga je kitarist Ivan Pešut, ki tudi meni snema kitare. Sicer pa sem že prej veliko slišala o njem, med drugim tudi, da ima najboljšo sliko videa in pa seveda izjemen občutek za režijo," je pojasnila ManuElla.

Priprave pred izborom lahko spremljate na družbenih omrežjih Eme:

- na uradni strani Facebooka,

- Instagramu

- in Twitterju.

Večina videospota je bila posneta v industrijskem objektu. Snemali pa so ga od zgodnjega jutra do poznega večera, saj so imeli zaradi evrovizijskih rokov zelo omejen čas. "Zaželela pa sem si tudi animacijo, ki jo izdeluje malokdo v naši regiji. Zaradi vsega navedenega se mi ni bilo težko odločiti, zakaj prav on," je še dodala pevka, ki bo Slovenijo 12. maja na drugem predizboru poskušala tretjič zapored popeljati v finale Evrovizije.

Pri naskakovanju finala ne bo sama, saj bo na odru z njo danski akrobat Jannik Baltzer Hattel. Koreograf slovenskega nastopa Anže Škrube je izdal, da bo odrski nastop vseboval veliko vizualnih učinkov - od igre luči (tudi s pomočjo LED-zaslona) do ognjemeta. Za ManuEllo, pa tudi za kamerami bodo stali štirje spremljevalni vokalisti: Lea Sirk, Karin Zemljič, Mitja Bobič in Marjan Hvala (soavtor glasbe za skladbo Blue and Red).

Vse predstavnike letošnje Evrovizije lahko preverite s pomočjo posebnega interaktivnega zemljevida.

ManuElla bo na evrovizijskem odru nosila belo obleko oblikovalca Davida Hojnika. "Nastala je elegantna, dolga bela kreacija, lahkotna, nekako nebeška, ki ponazarja 'allay' del pesmi, za kontrast pa sem vključil tudi črne usnjene detajle, ki nekako ponazarjajo dve barvi v pesmi. Obleka bo mladostna in pisana ManuElli na kožo, kar je tudi zelo pomembno," je pojasnil Hojnik.

Kaj še ostaja skrito pred nastopom, pa si boste lahko prebrali v sredo, ko bo slovenska delegacija tudi odpotovala v Stockholm.