21. aprila bo z Big Bandom RTV Slovenija nastopil v SiTi Teatru v Ljubljani. Foto: RTV SLO
21. aprila bo z Big Bandom RTV Slovenija nastopil v SiTi Teatru v Ljubljani. Foto: RTV SLO

35-letni glasbenik se je v preteklosti že večkrat boril za evrovizijsko vstopnico, a se bo na izboru na povabilo HRT-ja prvič predstavil šele letos. "Zelo sem vesel in komaj čakam, da predstavimo pesem, s katero bom lahko svojo domovino zastopal na Evroviziji," je za HRT dejal Houdek.

"Letošnji slogan največjega glasbenega festivala je "praznujmo različnost", zato se bomo na to osredotočili tudi v naši kampanji," je še dodal. Poudarja, da bodo s kampanjo poskušali ljudi spodbuditi k širjenju, sklepanju in obnavljanju prijateljstev.

V petek, 24. februarja, ne zamudite finala Eme 2017 na rtvslo.si:
- od 19.00 do 20.00: ogrevanje pred prenosom z nastopajočimi v finalu, gosti revijalnega programa in novinarko Klavdijo Kopina;
- od 20.00 do 22.00: spletni šov s Tilnom Artačem in Miho Brajnikom v družbi vaših komentarjev in tvitov.

V živo na MMC-ju, RTV 4D in na družbenih omrežjih.


"Sama pesem naj za zdaj ostane presenečenje. V tem trenutku lahko povemo, da je zelo zanimiva, evrovizijska ter po svoji strukturi in zahtevnosti precej specifična. Verjamemo, da bo javnosti všeč," je o skladbi My Friend pojasnil Željko Mesar s HRT-ja in oboževalce Evrovizije pozval, naj bodo v prihodnjih dneh pozorni, saj bodo razkrili še več podrobnosti.

Houdek je na glasbenih odrih navzoč že od leta 2002, v zadnjem času pa je bila najbolj odmevna njegova vloga žiranta v šovu The Voice of Croatia.

Lani je Hrvaško na Evroviziji zastopala Nina Kraljić s pesmijo Lighthouse, ki je v finalu končala na 23. mestu. V zadnjih desetih letih jim je uvrstitev v finale uspela trikrat - v letih 2008, 2009 in 2016, v letih 2014 in 2015 pa na izboru sploh niso sodelovali. Letošnja polfinalna večera bosta 9. in 11. maja, finale pa bo potekal 13. maja v Kijevu.