... čajna žlička gorčice, 1 žlica kisle smetane, ½ limone, sol, poper.

Solato dobro premešamo. Foto: Dobro jutro
Solato dobro premešamo. Foto: Dobro jutro

Piščančji file najprej začinimo s soljo, sladko papriko in poprom ter malo kurkume. V vroči ponvi popečemo na rezine narezano slanino. Ponev obrišemo ter dodamo kokosovo maščobo in na zmerni temperaturi popečemo piščančji zrezek.

Medtem očistimo solatne srčke in jih narežemo na kolobarje, kitajsko zelje pa na rezance ter operemo pod tekočo vodo. Paradižnike operemo in narežemo na četrtine, korenček očistimo in nastrgamo. Očiščeno solato pomešamo s prelivom, ki ga pripravimo iz olivnega olja, limonovega soka, gorčice in kisle smetane. Dobro premešamo solato in postavimo na krožnik.

Slanino narežemo na rezance in jo potresemo po solati. Dodamo še črne olive in grobo sekljane lešnike ter narezan trdi sir. Na koncu dodamo na rezine narezan piščančji file ter serviramo.