Mulliganova se je občinstvu prikupila z vlogami v filmu Shame, Drive in Veliki Gatsby. Foto: EPA
Mulliganova se je občinstvu prikupila z vlogami v filmu Shame, Drive in Veliki Gatsby. Foto: EPA

30-letnica je ob tem poudarila, da njen odziv na besede mlajše kolegice prihaja z zamudo, toda vseeno je ob tem izrazila podporo. "Dobro je, če nekdo, kot je Jennifer, spregovori na glas. To pomeni izjemno veliko za ženske," je dejala igralka v pogovoru za revijo Deadline.

"Seveda so cinične pripombe, ker se je prav ona odločila, da spregovori o razlikah, saj sama zasluži veliko denarja. Toda sama se popolnoma in nesebično oddaljuje od tega pri komentiranju splošnega stanja. Obravnava žensk je nepravična in sama ima izjemno priložnost, da opozarja na to. Moški v Hollywoodu se zgledujejo po njej, saj je zelo vplivna. Sama pa izkorišča prostor, ki ga ima, da popravi nekaj, kar ni prav. Gre za pogovor, ki ga predolgo odlašamo in zato občudujem, kar je naredila," je dejala Mulliganova.

Za oskarja nominirana igralka je še poudarila, da gre za težavo, ki je prisotna na vseh ravneh družbe. Lawrenceova je v preteklih intervjujih - v okviru promocije zadnjega dela franšize Igre lakote - poudarila, da jo je k izpostavljanju spodbudila prav vloga v franšizi. Natančneje neustrašnost lika Katniss Everdeen, ki ga je zaigrala v filmu.

"Kar je Jennifer naredila z vlogo, je neverjetno, kar se tiče vzora za mlade. Za najstnike je ta lik izjemno močen vzor," še dodala Mulliganova.