Lauriejeva zvezda na hollywoodskem Pločniku slavnih nosi številko 2.593. Foto: Reuters
Lauriejeva zvezda na hollywoodskem Pločniku slavnih nosi številko 2.593. Foto: Reuters
Laurie in Fry se poznata še iz študentskih dni. Foto: Reuters

"Svet ni pravičen, ampak moje življenje je bilo vse od začetka do danes izredno srečno, morda lahko zato pričakujem, da mi na glavo pade klavir, da vsaj malo uravnoteži stvari," se je ob odkritju zvezde pošalil Laurie, ki se je na pločniku pridružil rojakom Emmi Thompson, Colinu Firthu, Ridleyju Scottu in Helen Mirren.

Na podelitvi ga je spremljal njegov dolgoletni prijatelj Stephen Fry, ki Laurieja ni mogel prehvaliti: "Morda ni prvi bister in prijazen zvezdnik, ki je dobil svojo zvezdo, a upam si trditi, da noben zvezdnik do zdaj nikoli ni bil bistrejši ali prijaznejši. Je najbistrejši in najprijaznejši prijatelj, kar jih poznam, če lahko uporabim besede, ki jih Holmesu namenil Doctor Watson."

Najbolje plačani televizijski igralec
57-letni igralec, ki je na Otoku zaslovel po zaslugi komičnih vlog v nadaljevankah Črni gad, A Bit of Fry and Laurie, Jeeves and Wooster, je čez lužo nase opomnil z vlogo zdravnika Gregoryja Housa v nadaljevanki Zdravnikova vest. Vloga mu je prinesla dva zlata globusa, postal pa je tudi najbolje plačan televizijski igralec, poroča BBC.

Pred kratkim je navdušil v britanski seriji The Night Manager (Nočni receptor), trenutno pa snema ameriško serijo Chance, v kateri znova igra zdravnika, forenzičnega nevropsihiatra Eldona Chanceja.

Laurie pa ni zgolj odličen igralec, ampak tudi izvrsten glasbenik, kar je pred leti dokazal tudi v ljubljanskih Križankah.