Mikaela in Mathieu med potepanjem po Parizu. Foto: Instagram Mikaela Shiffrin in Mathieu Faivre
Mikaela in Mathieu med potepanjem po Parizu. Foto: Instagram Mikaela Shiffrin in Mathieu Faivre
Mikaela Shiffrin
Mikaela Shiffrin s staršema - očetom Jimom in mamo Eileen, ki jo spremlja povsod. Foto: Reuters

22-letna specialistka za slalom in veleslalom, ki je bila edina v pretekli sezoni boljša od Ilke Štuhec in je tako osvojila veliki kristalni globus, do zdaj ni imela resnih zvez oziroma javnost o njih ni bila obveščena.

Ona v Parizu ...
V nedeljo pa je na svojem profilu na Instagramu objavila fotografijo izpred znamenite katedrale Notre-Dame v Parizu, na kateri je naslonjena na moškega, on pa jo drži okoli pasu. Ob fotografiji je zapisala: "Nisem imela potrpljenja, da bi čakala v vrsti za ogled katedrale, sem si pa dobro ogledala oporne stebre, zato je bil obisk vseeno uspešen."

... in on v Parizu
Verjetno bi njeni sledilci na družbenih omrežjih le stežka ugotovili, kdo je moški s fotografije, če ne bi nekaj dni prej tudi Faivre na Instagramu objavil fotografije iz mesta ljubezni, natančneje, izpred Eifflovega stolpa. Faivre, specialist za veleslalom, je ob objavi zapisal: "Čudovito mesto z nekom še čudovitejšim ... Eifflovim stolpom." Pod ključne besede pa je zapisal "Pariz in ona".

Dekle na Faivrovi fotografiji sicer gleda stran od objektiva, a ko so ostra očesa ljubiteljev alpskega smučanja primerjala objavi in seštela ena plus ena, je kmalu postalo jasno, da sta očitno najbolj svež smučarski parček Američanka in Francoz. Iz njunih ekip sicer potrditve o zvezi še ni.

Neuradno je bila Shiffrinova, aktualna svetovna in olimpijska slalomska prvakinja, pred tem v zvezi s članom ameriške smučarske ekipe B Brennanom Rubiejem.

25-letni Faivre je v svetovnem pokalu debitiral pri 18 letih, decembra lani pa je v Val d'Isèru dosegel prvo zmago, seveda v veleslalomu. Sezono je končal kot drugi veleslalomist sveta.

Ljubezen med smučarji cveti
Znano je, da je že upokojena nemška smučarska šampionka Maria Höfl-Riesch v svoji knjigi smučarski cirkus preimenovala v "pornocirkus". Koliko je v njenih besedah resnice, ne bomo izvedeli, znano pa je, da v svetovnem pokalu obstaja kar nekaj parčkov. Benjamin in Marlies Reich (nekdaj Schild) sta smuči že postavila v kot, poleg Shiffrinove in Faivreja pa so v zvezah tudi Marie-Michele Gagnon in Travis Ganong, Tessa Worley in Julien Lizeroux, Jean-Baptiste Grange in Nastasia Noens ter Michelle Gisin in Luca de Aliprandini.

#TBT to this amazing city with something even more amazing.... The Eiffel Tower #Paris #AndHer #France #Croissant

A post shared by Mathieu Faivre (@mathfaivre) on Jun 22, 2017 at 4:03am PDT