Gomezova trenutno predstavlja novi album Revival, nastopa pa tudi v filmu Hotel Transilvanija 2. Foto: EPA
Gomezova trenutno predstavlja novi album Revival, nastopa pa tudi v filmu Hotel Transilvanija 2. Foto: EPA

Zaskrbljenost glede zdravja 23-letne Selene se je prvič pojavila leta 2013, ko je odpovedala turnejo po Aziji in Avstraliji. Po pomoč se je odpravila v rehabilitacijski center Meadows v Arizoni, takrat pa so njeni predstavniki zanikali, da se je tja prijavila zaradi zasvojenosti z mamili.

V intervjuju za Billboard je razkrila pravi razlog, zakaj je morala poiskati zdravniško pomoč: "Bila sem na kemoterapiji, zato sem vzela premor. Lahko bi doživela možgansko kap." Za Billboard je povedala, da je, medtem ko je brala govorice, da je zasvojena z mamili, mislila: "Tako sem želela ljudem reči: 'Vi nimate pojma. Bila sem na kemoterapiji, vi bedaki.'" Kot je dodala, se je umaknila, dokler se ni ponovno počutila samozavestno in prijetno v svoji koži.

Obenem je pokomentirala tudi rumeno časopisje, ki je leta pisalo o njeni zvezi z Justinom Bieberjem: "Delam od svojega sedmega leta starosti. Unicefova ambasadorka sem od svojega 17. leta. Tako žalostno je, da sem postala zgodba za tabloide."

Kronična vnetna avtoimunska bolezen lupus lahko prizadene kožo, sklepe, krvne celice in notranje organe, še posebej ledvice, pljuča in srce. Simptomi so: vročina, izpadanje las, utrujenost, bolečine v sklepih, rdeči izpuščaji ...