Vučič uporablja naravne materiale, les je večinoma od sosednjih kmetov. Foto: WU-LE
Vučič uporablja naravne materiale, les je večinoma od sosednjih kmetov. Foto: WU-LE

Vučič je že kot deček pomagal očetu v mizarski delavnici. Ko je zaključil študij likovne umetosti in se vrnil na Koroško, je doma z diplomo v rokah zaman iskal zaposlitev. "Žal v tej smeri ni bilo nič zame in preprosto sem moral začeti razmišljati, kako naprej," pove.

Na trgu je videl, da nekateri izdelujejo lesen nakit in metuljčke. "Malo sem bil jezen sam nase, zakaj se nisem tega spomnil, in začele so mi rojiti po glavi razne ideje, kaj se še da narediti iz lesa," pripoveduje.

Prepogibna in podložena
Pomislil je na kravato in dobro leto razvijal produkt, ki bo lep in nemoteč. "Naredil sem jo prepogibno, spodaj sem jo podložil z usnjem, da se lepo prilega s tkanino," pojasni. Uporablja naravne materiale, les je večinoma od sosednjih kmetov.

Potrditev, da je na pravi poti, je dobil na kickstarterju, pomoč pa je našel tudi v lokalnem okolju - v projektu Podjetno v svet podjetništva, s katerim regionalna razvojna agencija za Koroško mladim ponuja štirimesečno zaposlitev in znanje, ki ga potrebujejo, ko stopijo na samostojno podjetniško pot.

S pomočjo ekipe se je uspel prebiti na tržišče. Upa, da bo lahko s svojo vizijo dolgoročno preživel.

Mlad koroški podjetnik ustvarja lesene kravate
Mlad koroški podjetnik ustvarja lesene kravate