Manekenki modne znamke Victoria's Secret sta ob sebi potrebovali varnostnike. Foto: Reuters
Manekenki modne znamke Victoria's Secret sta ob sebi potrebovali varnostnike. Foto: Reuters
Lani je modrček predstavljala Adriana Lima. Foto: Reuters

Da bi dragocene kose spodnjega perila ustrezno zaščitili, so poskrbeli varnostniki, ki so varovali manekenki priljubljene modne znamke Victoria's Secret. Fantazijski modrček namreč pokrivajo diamanti, biseri in zlato v vrednosti dveh milijonov dolarjev. Za izdelavo enega modrčka so potrebovali 1.380 ur.

Na festivalu, ki poteka med 9. in 18. oktobrom, se predstavlja 42 azijskih oblikovalcev, na prodaj pa bo nakit, ki ga ocenjujejo na več kot 300 milijonov ameriških dolarjev.

Gisele v 15 milijonov dolarjev vrednem modrčku
Kljub visoki ceni pa to ni najdražji modrček, ki so ga izdelali pri Victoria's Secretu.

Leta 2013 je Candice Swanepoel predstavila modrček v vrednosti 10 milijonov dolarjev, Miranda Kerr je leta 2011 na sebi nosila 2,5 milijona dolarjev vreden modrček, najdražja modrčka pa je na sebi nosila Gisele Bündchen, leta 2005 je revijo zaprla v modrčku, vrednem 12,5 milijona dolarjev, leta 2000 pa je nosila 15 milijonov dolarjev vreden modrček, ki je zapisan v Guinnessovo knjigo rekordov kot najdražji kos spodnjega perila, ki je bil kadar koli narejen.

Modrček vsako leto izdela druga draguljarska hiša, oglašujejo pa jih kot "najboljše praznično darilo". A do zdaj še nobenega dragocenega kosa spodnjega perila niso prodali, leta 2004 je skrivnostni kupec kupil le osrednji del dragocenega "kamenja". Po božično-novoletnih praznikih tako modrček navadno razstavijo in drage kamne prodajo posamezno ali v kakšni drugi obliki.

V spodnji galeriji si lahko pogledate tudi fantazijske modrčke, ki so jih v preteklosti predstavljale Adriana Lima, Candice Swanepoel, Miranda Kerr ...