Ustanovljena pred 70 leti je Christian Dior Couture
Ustanovljena pred 70 leti je Christian Dior Couture "ena izmed najbolj ikoničnih modnih znamk na svetu". Foto: Reuters
Bernard Arnault
Bernard Arnault, čigar premoženje ocenjujejo na 46,3 milijarde dolarjev, je nadzor nad krovnima družbama Diorja in Louis Vuittona prevzel v 80. letih prejšnjega stoletja, pozneje pa imperiju pridružil še vrsto drugih prestižnih modnih znamk, kot so Fendi, Bulgari in Rimowa. Foto: Reuters

Kot so danes sporočili iz LVMH-ja, ocenjujejo vrednost družbe Christian Dior Couture na 6,5 milijarde evrov. Hkrati namerava družina Arnault kupiti vse preostale delnice krovne družbe Christian Dior, ki jih še nima v lasti, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Arnault, ki ima trenutno v lasti 74 odstotkov Diorjevih delnic, namerava v ponudbi za prevzem preostalih 26 odstotkov ponuditi plačilo v gotovini in v delnicah francoske modne hiše Hermes. Za vsako namerava ponuditi 172 evrov ter 0,192 delnice družbe Hermes International.

S tem je vrednost ene delnice družbe Christian Dior, s katerimi se trguje na borzi v Parizu, ocenjena na 260 evrov. To je 15 odstotkov nad ponedeljkovo zaključno vrednostjo. Tej vrednosti se v današnjem trgovanju hitro približujejo, saj so v prvih dveh urah po odprtju borze pridobile že skoraj 12 odstotkov.

Ustanovljena pred 70 leti je Christian Dior Couture "ena izmed najbolj ikoničnih modnih znamk na svetu". Njena ponudba sega od usnjenih izdelkov do oblačil, nakita in čevljev ter ima po vsem svetu 198 butikov, prodajo pa je v zadnjih petih letih podvojila.

Lani so prihodki družbe presegli dve milijardi evrov, dobiček iz poslovanja pa je dosegel 270 milijonov evrov.

Trenutno je Christian Dior Couture v celoti v lasti krovne družbe Christian Dior, ki je tudi 41-odstotna lastnica LVMH-ja. S popolno vključitvijo v svojo strukturo bo LVMH lahko izkoristil visok potencial rasti, ki ga ima Christian Dior Couture.

Vlagatelji so napoved poenostavitve Diorjeve lastniške strukture pozdravili in delnice LVMH-ja so se kmalu po odprtju borze v Parizu podražile za skoraj štiri odstotke.