Terryju se pri popoldanskem počitku pridružijo tudi zavetiške muce. Foto: Facebook/Safe Haven Pet Sanctuary Inc.
Terryju se pri popoldanskem počitku pridružijo tudi zavetiške muce. Foto: Facebook/Safe Haven Pet Sanctuary Inc.

Upokojeni učitelj španskega jezika je zavetišče v domačem mestecu Green Bay na obali jezera Michigan začel obiskovati pred dobrim letom. "Vse mačke ga poznajo, ko pride, stečejo k vratom, saj vedo, da jim je prinesel priboljške, ima pa tudi posebno krtačo, ki jo obožujejo," je za BBC povedala lastnica zavetišča, 27-letna Elizabeth Feldhausen.

A očitno je skrb za 30 mačk izredno naporna, saj si Terry med opravljanjem prostovoljnega dela pogosto privošči kratek dremež. Njegov počitek, pri katerem se mu pridružijo zavetniške muce, je druge prostovoljce tako navdušil, da so ga začeli redno fotografirati, fotografije pa objavljati na družbenih omrežjih.

Le v nekaj dneh je "mačji dedek", kot drugi prostovoljci imenujejo Terryja, postal prava spletna senzacija. Fotografije njegovega dremanja z mucami so uporabniki družbenih omrežij namreč delili več kot 23.000-krat. Terry, ki nima ne računalnika ne mobitela, je bil nad popularnostjo presenečen, odziv uporabnikov družbenih omrežij pa je označil "za najbolj noro stvar na svetu".

"Mačji dedek" pa ni stopil zgolj src spletnih uporabnikov, ampak tudi lokalne skupnosti. Elizabeth, ki je zavetišče odprla leta 2016, je povedala, da so jih po zaslugi fotografij lokalni prebivalci začeli obiskovati pogosteje, pogostejše in predvsem veliko bolj velikodušne pa so tudi donacije. Odkar so objavili fotografije, je zavetišče zbralo neverjetnih 40.000 dolarjev, ki jih nameravajo porabiti za popravilo zavetišča in ureditev dodatnih prostorov za karanteno.

"Ljudje me zdaj nagovarjajo, naj zavetišče naredi koledar s Terryjem in mačkami. Ko sem ga vprašala, kaj si misli o predlogu, je rekel, da bi naredil vse, če bi s tem pomagal zbrati denar za mačke," je razkrila Elizabeth.