Prostrana posest ima 270-stopinjski razgled na Los Angeles. Foto: Youtube
Prostrana posest ima 270-stopinjski razgled na Los Angeles. Foto: Youtube
Ob bazenu se po želji lahko dvigne tudi kino zaslon. Foto: Youtube

Luksuzna vila se ponaša z 12 spalnicami, 21 kopalnicami, tremi kuhinjami in kar šestimi bari, ob tem pa je še dodatnih 1.600 kvadratnih metrov namenjenih terasam, pokritim terasam in zelenim površinam.

Kdor koli bo že kupil to perverzno graščino, bo imel na voljo še lasten kino s 40 sedeži, masažni studio, wellness, fitnes, kegljišče in t. i. neskočni bazen, nad katerim se po želji dvigne hidravlični kino zaslon.

To pa še ni vse - tu je še sto umetniških instalacij, garažni park z avtomobili v skupni vrednosti več kot 30 milijonov dolarjev, sedemčlansko osebje, dve polno založeni vinsko-šampanjski kleti in celotna kredenca s sladkarijami.

Naslov najdražjega doma v Ameriki si je do zdaj lastila 195 milijonov dolarjev vredna graščina v Manalapanu na Floridi.

Merijo na nove milijarderje
"Proračun je bil, da ni proračuna," je na spletni strani zapisal gradbeni izvajalec Bruce Makowsky, ki je vilo, gradil jo je štiri leta, označil za mesto za "ultimativnega milijarderja".

Tiste kritike, ki pravijo, da je posest preprosto preveč ekstravagantna, da bi jo kdo kupil, pa Makowsky spominja na megajahte in zasebna letala, za katere bogataši odštejejo med 150 in 500 milijonov dolarjev.

"Do zdaj na trgu ultraluksuznih dobrin ni bilo domov, ki bi prišli blizu cenam megajaht in letal, za katere milijarderji vsako leto zapravijo milijone," pravi Makowsky. "Vsako leto vznikne na stotine novih milijarderjev, ki pospešeno pogledujejo proti tej zaželeni kalifornijski lokaciji."