Janez Zimmermann. Foto: MMC RTV SLO
Janez Zimmermann. Foto: MMC RTV SLO
Noga
Bolnica, ki jo je v Trstu operiral Janez Zimmermann, je imela dva dni po operaciji hud pooperativni zaplet. V celjsko bolnišnico je prišla v šoku, s sepso, bolečinami in visoko vročino. Ko je poklicala Zimmermanna po telefonu, ji je odgovoril, naj si gre v lekarno po antibiotik. Foto: MMC RTV SLO/Eugenija Carl

"Moški srednjih let je imel en mesec trajajočo razjedo na nogi, Janez Zimmermann pa mu je zagotovil, da je to od krčnih žil in mu jih je odstranil. Zajamčil mu je, da se bo vse lepo zacelilo. Na kontrolo ga ni naročil, bolnik pa je po takih zagotovilih res verjel, da bo šlo na bolje. Pa ni bilo. Ko je prišel na pregled v mojo ambulanto, je bila razjeda globoka do kosti. Ugotovil sem, da gre za zaporo arterije v trebuhu. Naredili smo obvod. Nato smo bolnika poslali k plastičnemu kirurgu, ta pa je ugotovil, da ne more rešiti primanjkljaja kože in mišic, pa tudi kost je bila vneta. Nogo smo morali odrezati," opis konča žilni kirurg, ki je obravnaval tudi primer, ko je Zimmermann med operacijo moškemu poškodoval živec in zagotovil, da se bo "napaka" pozdravila sama.

Kdo je Janez Zimmermann? Nihče od 15 žilnih kirurgov ga ne pozna, nobenemu se ni nikoli predstavil, čeprav v Sloveniji, po novem pa v Trstu, že dvajset let množično operira krčne žile. Pod nož zvabi zdrave ljudi, jih zavaja, da jim bo pozdravil žilne zaklopke, operira v neprimernih prostorih, z rezi, ki iznakazijo tudi mlada dekleta. Bolnike novači po domovih upokojencev, zdraviliščih, trgovinah s sanitetnim materialom, prepriča jih z zgodbo o dolgih javnih čakalnih vrstah in nujnostjo operacije, izsiljuje za denar in grozi.
Več v spodnjem videoprispevku; poglobljeno pa še z gostom v Odmevih ob 22.00.



Sporni posegi kirurga
Zaradi mazaškega zdravnika ob nogo
Sporni posegi kirurga
Zaradi mazaškega zdravnika ob nogo