Mathieuja Amalrica smo lahko med drugim spremljali v filmu Pevec. Foto: EPA
Mathieuja Amalrica smo lahko med drugim spremljali v filmu Pevec. Foto: EPA

Novico je že potrdil 42-letni Francoz sam, čeprav morajo njegovo sodelovanje v 22. filmu o najslavnejšem britanskem tajnem agentu uradno potrditi še Bondovi producenti Eon ali distributer Sony Pictures. Amalrica je bilo do zdaj med drugim mogoče videti v Spielbergovem drami München, pohvalne kritike pa je žel zlasti z vlogama v filmih The Diving Bell in Butterfly.

Kot je povedal v intervjuju za Empire, se mu zdi to, da bo nastopil v vlogi zlobneža, zabavno, da pa ne bi mogoče reči, da je o tem kdaj sanjal. Nazadnje je bilo igralca mogoče videti v filmu Pevec, v katerem mu je delal družbo Gerard Depardieu. Snemanje novega nadaljevanja prigod agenta 007 se bo začelo januarja, premiero pa naj bi v Veliki Britaniji doživel 7. novembra.

Leto 2008 v znamenju Flemingove stoletnice
Prihodnje leto bo oboževalcem Jamesa Bonda pisano na kožo, saj bo poleg novega filma izšla tudi nova knjiga. S knjigo se bodo 28. maja poklonili stoletnici rojstva agentovega avtorja Iana Fleminga. Nove knjige Devil May Care se je lotil Sebastian Faulks, ki je zgodbo postavil v leto 1967, leto potem, ko se je končala Flemingova zbirka kratkih zgodb o Bondu.

Daniela Craiga bo mogoče od 13. 12. v slovenskih kinematografih spremljati v filmu Zlati kompas.