Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

V videosporočilu oboževalcem je Mick Box, zadnji preživeli prvotni član skupine, razkril novico. "Kdo lahko verjame, da bo naslednje leto 55 let od ustanovitve skupine, to je res neverjetno. Vem, da ste bili mnogi z nami že od samega začetka, in za to smo vam hvaležni. To nam pomeni vse na svetu.

Na žalost smo se odločili, da naslednje leto zmanjšamo število koncertov turneje," je povedal in dodal, da bodo prvi koncerti potekali februarja prihodnje leto. Zdaj je že znano, da bodo Uriah Heep februarja odigrali 7 koncertov v Združenem kraljestvu. "V naslednjih dveh do treh letih nameravamo igrati na čim več mestih in se še zadnjič videti," je še pojasnil.

Uriah Heep veljajo za pionirje hard rocka, heavy metala in progresivnega rocka. Veliki met jim je uspel predvsem v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, do danes pa so izdali 25 studijskih albumov, 20 albumov v živo in 41 kompilacij. Prvi album Very 'eavy... Very 'umble so izdali leta 1970, zadnjega Chaos & Colour pa lansko leto. Prodali so več kot 40 milijonov albumov po vsem svetu. Poleg Boxa trenutno zasedbo skupine sestavljajo še pevec Bernie Shaw, klaviaturist Phil Lanzon, bobnar Russell Gilbrook in basist Dave Rimmer.