Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

V nedeljskem 2. krogu nadomestnih županskih volitev v občini Starše bo okoli 3500 volilnih upravičencev izbiralo med neodvisnima kandidatoma Stanislavom Greifonerjem in Natašo Petek. Glede na tesne rezultate v prvem krogu je izid volitev nepredvidljiv.

Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

V prvem krogu volitev v Staršah – za župansko funkcijo se je potegovalo kar 7 kandidatov – je bila volilna udeležba skoraj 62-odstotna. Stanislav Greifoner pa je Natašo Petek, članico SDS, sicer kandidatko s podporo volivcev, prehitel zgolj za 6 odstotnih točk. »Me podpirajo, tudi določene stranke, ki pa jim ne bom delala reklame. Iz preprostega razloga, ker je to pot, ki je samostojna, za katero sem odločila jaz«, je glede podpore pred drugim krogom povedala Nataša Petek; neodvisni kandidat Stanislav Greifoner, s člansko izkaznico SMC-ja, pa je izpostavil:«Javno me podpirata dva protikandidata, Domen Majcen in Aleš Bandur, med strankami pa seveda Stranka modernega centra. Kolikor pa mi je poznano pa so vse ostale stranke, ki imajo člane v občinskem svetu, odločitev prepustile članstvu«.

Kandidata nista razkrila imen morebitnih podžupanov, Greifoner pa je uvidel, da napovedana nepoklicna funkcija ne pride v poštev. »To je v meni že praktično dozorela odločitev, da bom v primeru izvolitve zamrznil odvetniško dejavnost. Seveda za ti dve leti, potem pa bomo videli kako naprej«. Za Petkovo je edina možnost za razvoj občine poklicno opravljanje odgovorne naloge, nosilni projekti pa deloma pripravljeni: »Glede industrijske cone v Zlatoličju in izgradnje podružnične osnovne šole v Marjeti. Se pa da verjetno pridobiti tudi gradbeno dovoljenje za medgeneracijski center oziroma doma za starejše v Staršah«.
Omenjene investicije so tudi pri Greifonerju na prednostni listi, podobno kot protikandidatka pa se zaveda, da bo treba ustaviti odliv mladih z gradnjo stanovanj oziroma zagotavljanjem zemljišč.

Prisluhnite soočenju kandidatov v Radijski tribuni!

Občina Starše - nadomestne županske volitve