Foto: Mestna občina Maribor/občina
Foto: Mestna občina Maribor/občina

Mariborska občina začenja realizacijo 44 predlogov, ki so jih občani izglasovali v okviru dveletnega participativnega proračuna.

Predlogi so raznoliki: največ jih je s področij urbane opreme in otroških igrišč, pa tudi s področij grafitov, naravne in kulturne dediščine, rekreacije, turizma in prometa. 20 jih je v soseskah na levem bregu Drave, 24 pa na desnem.

Ali so izvedljivi, so občinski uradniki že preverili, zdaj pa jih bodo v sodelovanju s predlagatelji natančneje projektirali. Kontaktirali jih bodo do začetka marca in jih povabili tudi na izobraževalno delavnico.

Koordinatorica Neva Pipan: "Prihaja tisti drugi del, v katerem bomo skupaj s predlagatelji in našimi skrbniki vsak posamezni projekt pregledali, pripravili časovnico, ugotovili, kaj vse potrebujemo in zdaj bo šele nastal pravi projekt."

Predlogi, skupaj ocenjeni na skoraj 480 tisoč evrov, so v občinska proračuna za letos in prihodnje leto že uvrščeni, še okoli 20 tisočakov ostaja nerazporejenih, pojasnjuje Neva Pipan: "Vedno se pri izvedbi projektov lahko naleti na določene nepredvidljive situacije, tako da računamo, da bomo s korekcijo teh stroškov uspeli vse projekte izvesti."

Občanke in občani bodo izvajanje projektov lahko spremljali tudi na spletni strani participativnega proračuna: https://www.mariborsodeluj.si.