Foto: Radio Maribor/Rat Dejan
Foto: Radio Maribor/Rat Dejan

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je mariborski občini dala zeleno luč za začetek 1,6 milijona evrov projekta ureditve kolesarskih povezav med Teznom in Taborom, Razvanjem in mestno četrtjo Ivan Cankar ter Studenci in Pobrežjem. Do prihodnjega leta bodo v Mariboru uredili 17 kilometrov kolesarskih poti, posodobitev pa bo deležnih pet cest oziroma ulic.

Celoten projekt Ureditve kolesarske infrastrukture za povezavo med mestnimi četrtmi in krajevnimi skupnostmi v Mariboru je vreden 1,639 milijona evrov. Država in evropski sklad za regionalni razvoj bosta prispevala dober milijon evrov, več kot 500.000 pa bo iz proračuna dodala še mariborska občina.

Namen investicije je vzpostaviti sklenjene kolesarske povezave med mestnimi četrtmi in krajevnimi skupnostmi do te mere, da bodo varne in uporabne tudi za manj vešče kolesarje ter da bodo ponujale dobro, hitro in varno alternativo vožnji z osebnim avtomobilom.

Foto: Radio Maribor/Rat Dejan
Foto: Radio Maribor/Rat Dejan

Predmet projekta je ureditev naslednje kolesarske infrastrukture:
- Ptujska cesta (od križišča s Panonsko ulico do križišča s Tržaško cesto) – 6,10km
- Ulica Pohorskega odreda (med Cesto proletarskih brigad in Lackovo/Streliško cesto) – 1,70km
- Šentiljska cesta (od odcepa za Pekel do križišča s Tomšičevo ulico) – 4,50km
- Partizanska cesta (od križišča s Tomšičevo ulico do Starega mosta) – 2,70km
- Limbuška cesta (od krožišča na začetku Limbuške ceste/navezava na Ulico heroja Šercerja do krožišča, kjer se Limbuški cesti priključi Erjavčeva ulica) – 2,40km.

Dela na posameznih odsekih naj bi stekla avgusta oziroma septembra, končali pa naj bi jih prihodnje leto.