Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nad leta z nasmehom • oddaje

Nad leta z nasmehom Naj za nami ostanejo sledi

13.12.2021

V rubriki Nad leta z nasmehom bomo z mariborsko prostovoljko in humanitarko na različnih področjih - Liljano Jarh spodbudili, da lahko tudi mi so prispevamo k lepemu in dobremu v našem življenju, če le znati opaziti in začutiti, kje in kako bi lahko ublažili bolečine in ustvarili prijaznejše trenutke za tiste, ki to vse bolj potrebujejo. Kakor današnja gostja, avtorica mnogih projektov, ki na vsakem koraku opazi priložnost, da pomaga ljudem in s tem pušča sledi v našem mestu. Pripravila Tatjana Senegačnik.

Nad leta z nasmehom Medicinske sestre stanovskega pevskega zbora društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Maribor- La Vita

06.12.2021

V rubriki Nad leta z nasmehom spodbujamo k zavedanju, kako pomembno je, da si zmeraj tudi sami prizadevamo, da zapolnimo praznino . V teh dneh so nam jo osvetlile tudi medicinske sestre stanovskega pevskega zbora društva medicinskih sester , babic in zdravstvenih tehnikov Maribor- La Vita . Preko televizijskih zaslonov so med nas , s pomočjo glasbe, ponesle njihov glas upanja in moči medsebojnega povezovanja , glas o pogumu in sporočilo, da zmoremo v življenju le drug z drugim in da nihče ni nikoli sam … je zapisala Tatjana Senegačnik .

Nad leta z nasmehom Zima je tudi je tudi čas za poglobitev vase in da na novo ovrednotimo življenje

29.11.2021

Narava se počasi pripravlja na mirovanje, čas notranjega počitka in priložnost, poglobiti se vase, prihaja tudi za ljudi. V znamenju tega je tudi rubrika Nad leta z nasmehom – iskali bomo upanje in nova pričakovanja, saj je prihajajoči čas namenjen tudi razmisleku o čustvih in nedokončanih stvareh. Razmišljamo tudi o tem, kako pomembno je, da v tem času na novo ovrednotimo življenje in si zastavimo cilje.Pripravila Tatjana Senegačnik.

Nad leta z nasmehom Kjer je doma ljubezen, se dogajajo čudeži…

22.11.2021

V rubriki Nad leta z nasmehom razmišljamo o tem , kako v teh časih v naše življenje privabiti več notranje svetlobe , kako gojiti in sprejemati ljubezen, saj slednja dela čudeže, predvsem pa kako biti dober in blag tudi do samega sebe . Spominjamo, da sreča ni stvar usode, temveč je v nas samih , kakor tudi , da si nenehno prizadevajmo , da bo na naših poteh več radoživosti in stvari, ki nam dajejo življenjsko moč. Pripravila Tatjana Senegačnik.

Nad leta z nasmehom Sledimo srcu in glasu v nas….

15.11.2021

V rubriki Nad leta z nasmehom vzpodbujamo k iskanju bivanjske vedrine in optimizma v jeseni življenja , za kar si prizadevajo tudi v literarni skupini Vedrina kulturno umetniškega društva Studenci. Spominjamo tudi na pomen povezanosti, medsebojnih dobrih dejanj in besed in izpostavljamo , kako pomembno je ,da je naša starost izpolnjena. Pripravila Tatjana Senegačnik.

Nad leta z nasmehom Sredi temnega sveta ostaja zmeraj nekaj svetlega

08.11.2021

V rubriki Nad leta z nasmehom prepletamo jesen narave z jesenjo življenja . V darovih jeseni prepoznavamo darove življenja in se sprašujemo ali smo uresničili svoja pričakovanja . Razmišljamo tudi o tem , da se naša pot nikoli konča ,da je vredno, da na njej, vedno znova , ne oziraje se na leta, iskati nove vrednote, izbire in smisel . Pripravila Tatjana Senegačnik.

Nad leta z nasmehom Hospic

18.10.2021

V rubriki Nad leta z nasmehom pa o minljivosti življenja in s tem povezanih spoznanjih. Ob nedavni 25-letnici delovanja smo predstavili prizadevanja mariborskega društva Hospic – spomniti nas želijo na pomen sočutnega spremljanja neozdravljivo bolnih in njihovih svojcev, podpore žalujočim in drugačnega odnosa do smrti; vse to olajša zadnje obdobje življenja.

Nad leta z nasmehom Neizmeren čut za soljudi tudi pri 91. letih

11.10.2021

V rubriki Nad leta z nasmehom nas z optimizmom, radostjo in voljo do življenja navdihuje častna občanka Radvanja Gizela Vicman. Pri 91. letih še vodi tamkajšnjo območno organizacijo Rdečega križa. Krajani in mnogi drugi jo poznajo po neizmernem čutu za soljudi, še posebej za ranljive skupine, katerih stiske je zmeraj znala prepoznati. Aktivna ostaja kljub letom in invalidskemu vozičku, ki jo spremlja zadnja leta. Marsikatera njena misel tudi nas spodbuja k iskanju poti do sočloveka. Pripravila Tatjana Senegačnik.

Nad leta z nasmehom Za kakovostnejše bivanje v starosti

04.10.2021

Rubrika Nad leta z nasmehom je v znamenju vsega, kar se nas dotika v globini naše duše. Pogosto se soočamo s trenutki žalosti, potrtosti in bolečin. O tem bo beseda tekla tudi v enem od novih programov Univerze za tretje življenjsko obdobje v Mariboru, ki se je začel to jesen. Na srečanjih z naslovom- Za kakovostnejše bivanje v tretjem življenjskem obdobju se bodo pogovarjali o zdravju in bolezni, umiranju in smrti, o žalovanju, staranju, duševnih motnjah v starosti in kako v tem obdobju znati vrednotiti srečo in zadovoljstvo. Pripravila Tatjana Senegačnik .

Nad leta z nasmehom Moč moškega žalovanja….

27.09.2021

V rubriki Nad leta z nasmehom o moči moškega žalovanja. Gre za najnovejši projekt slovenskega društva Hospic, s katerim želijo s pomočjo delavnic spodbuditi moške, naj ne skrivajo ranljivosti, žalosti in bolečin v sebi, ampak o njih spregovorijo. Zaradi ne izražanja čustev namreč moški pogosteje kot ženske posegajo po alkoholu, več je tudi drugih odvisnosti pa tudi samomorov. Ta projekt Hospica naj bi moške podprl v dejstvu, da je v njihovi ranljivosti moč .Pripravila Tatjana Senegačnik.

Nad leta z nasmehom Vrednote partnerstva

16.08.2021

V rubriki Nad leta z nasmehom smo z mariborskim družinskim centrom Mir spoznavali vrednote partnerstva in možnosti za ohranjanje enotnosti med zakoncema, tudi v jeseni življenja. Terapevti centra pravijo, da nikoli ni prepozno za izboljšanje odnosov – nenehno se lahko spreminjamo in drugače zaživimo. Ob tem opozarjajo na pomen odpuščanja, pogovora, podpore, zaupanja in podobnih vrednot. Pripravila Tatjana Senegačnik.

Nad leta z nasmehom Obrnimo se k sočloveku

19.07.2021

Rubriko Nad leta z nasmehom smo obarvali z radostjo do življenja , ki prihaja iz mariborskega doma starejših Tezno , kjer je v tem času še posebej veliko novosti v dobrobit stanovalcev. Obenem pa je minulo obdobje pustilo v njih globoke sledi o drugačnih vrednotah življenja in jih še bolj povezalo in prerastlo v prijazen in domač odnos človeka do sočloveka. Pripravila Tatjana Senegačnik.

Stran 1 od 11
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov