Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Otroški radijski studio • oddaje

Otroški radijski studio Poročila ob 17.00

29.12.2018

Oddaja za naše najmlajše, na sporedu vsake tri tedne. Oddaje so zasnovane tematsko, z vsebinami, ki pritegnejo najmlajše poslušalce, oblikujejo pa jih otroci pod mentorstvom naših novinark.

Otroški radijski studio ZASPANČKI

13.10.2018

Sobotni Zaspančki s Simono in kokoško Nežko so vas najprej nagovorili s pravljico Zrcalce Grigorja Vizeta, nato pa smo se pogovarjali o kokoškah in piščančkih ter o lisici in lisjaku, odpotovali pa smo na Portugalsko.

Otroški radijski studio Poletje s prijatelji

23.06.2018

V zadnji oddaji sezone Otroškega radijskega studia ste izvedeli, kaj lahko v času poletnih počitnic v mestu počnejo najmlajši Mariborčani. V studiu jih je obiskala koordinatorica dejavnosti, Maša Dobrina iz Zveze prijateljev mladine Maribor, ki v času počitnic za otroke organizira »Počitnice s prijatelji«.

Otroški radijski studio Telefon

26.05.2018

V oddaji smo govorili o našem vsakodnevnem spremljevalcu – telefonu. Brez njega preprosto ne gre; a ker veliko mladih z njim in na spletu preživi preveč časa, so otroci v studiu gostili vodjo projekta, psihologinjo iz Centra Šteker, kjer pomagajo mladim, odvisnim od tehnologije in spleta.

Otroški radijski studio Radijska ekskurzija

28.04.2018

Otroci so tokrat zapustili studio in odšli na »radio ekskurzijo«, na kateri so obiskali urednico, novinarko, moderatorja in tehnika Radia Maribor. Ste se tudi vi kdaj spraševali kaj se zgodi z radiem, ko zmanjka elektrike in koliko gumbov ima tehnikova mešalna miza? Odgovore na ta in še mnoga druga najdete v oddaji Otroški radijski studio.

Otroški radijski studio 1.april

31.03.2018

V oddaji Otroški radijski studio smo govorili o dnevu norcev - prvem aprilu. Pogovarjali smo se z etnologinjo Nives Cvikl, gost pa je bil tudi psiholog Heliodor Cvetko Ker ima laž kratke noge pa smo preverili tudi kako jo s poligrafskim testom prepoznajo kriminalisti.

Otroški radijski studio Svet lutk

03.03.2018

Dekleta Otroškega radijskega studia so tokrat raziskale svet lutk. Pretekle dni so obiskale izdelovalca lutk in scene v Lutkovnem gledališču Maribor, v studiu pa se jim je pridružil tudi igralec Danilo Trstenjak.

Otroški radijski studio Imate kaj za pusta hrusta?

03.02.2018

Ekipa Otroškega radijskega studia vas je v tokratni oddaji spraševala, ali imate kaj za pusta hrusta – govorili so namreč o kurentovanju. V studiu se jim je pridružil kurent, o pustnih šegah drugod po Sloveniji pa so govorili tudi z antropologinjo iz Pokrajinskega muzeja Maribor.

Otroški radijski studio Mariborsko Pohorje

06.01.2018

Ekipa otroškega radijskega studia se je tokrat podala na teren - obiskali so Mariborsko Pohorje in smučarsko šolo Branik. Za mikrofon so ujeli dve nadobudni smučarki in njuno trenerko, pogovor pa je med drugim odgovoril tudi na njihovo vprašanje, zakaj imajo smučarji ukrivljene palice. Se to sprašujete tudi vi? Odgovor se skriva v tokratni oddaji.

Otroški radijski studio Raziskovanje klasične glasbe in baleta

09.12.2017

Otroški radijski studio se je v tokratni oddaji podal v raziskovanje klasične glasbe in baleta. Otrokom so se v studiu pridružile profesorice iz mariborskega Konservatorija za glasbo in balet. Kateri insturment je med mladimi najbolj priljubljen in, ali veliko fantov pleše balet, pa prisluhnite.

Otroški radijski studio Filip Flisar

11.11.2017

V tokratni oddaji Otroškega radijskega studia boste spoznali prvi del nove ekipe, ki vam bo krajšala sobotne dopoldneve med šolskim letom. Ekipa je v oddajo povabila znanega mariborskega športnika, ki ima rad odlično hrano, njegov zaščitni znak pa so brk. Gost oddaje je Filip Flisar.

Otroški radijski studio Čebelar, čebelnjak, čebele

14.10.2017

Mladi ustvarjalci oddaje so tokrat gostili čebelarje. Kot zanimivost povejmo, da kar nekaj osnovnih šol na Štajerskem skrbi za šolski čebelnjak. Vodilna v državi je OŠ Selnica ob Dravi; tamkajšnji učenci namreč svoje znanje o čebelarjenju predstavljajo tudi po svetu.

Stran 1 od 4
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov