Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Gospodarstvo

EBRD napoved letošnje gospodarske rasti za Slovenijo znižal na 1,5 odstotka BDP-ja

Evropska banka za obnovo in razvoj je v najnovejšem poročilu o gospodarskih obetih poslabšala napoved letošnje rasti obsega BDP-ja Slovenije in tudi celotnega območja. Za Slovenijo je letošnjo napoved skrčila z 2,3 odstotka na 1,5 odstotka.

21

"Evropska avtomobilska industrija bo propadla, če EU ne bo spremenil smeri"

Nemčija in Italija sta se pridružili pozivu evropske avtomobilske industrije Evropski uniji, naj omili cilje za zmanjšanje izpustov CO2 za avtomobile in znova prouči prepoved prodaje avtomobilov z motorji na notranje zgorevanje do leta 2035.

292

Kitajska bo skušala oživiti gospodarstvo s krepitvijo državne porabe

Politbiro kitajske komunistične partije je odločen, da bo azijska velesila izpolnila letošnji cilj 5-odstotne gospodarske rasti in ustavila dolgotrajno krizo nepremičninskega trga, ki bremeni drugo največje gospodarstvo na svetu.

22

Magna na avstrijskem Štajerskem zaradi težav v panogi odpušča: delo bo izgubilo 200 ljudi

Družba Magna Steyr je zaradi težav v panogi napovedala, da bo odpustila 200 zaposlenih v obratu na avstrijskem Štajerskem, kjer izdelujejo pogone za električna vozila. Če se položaj ne bo izboljšal, utegne biti ogroženih do 2500 delovnih mest.

76

Turistični avgust za Slovenijo rekorden

Slovenijo je avgusta obiskalo 1,18 milijona turistov oziroma 18,2 odstotka več kot avgusta lani. Število prenočitev se je povečalo za 13,9 odstotka, na rekordnih 3,27 milijona. Največ prenočitev so našteli v občini Bled.

32

Nevladniki Gen energiji očitajo kršitev referendumske zakonodaje

V nevladni organizaciji Pravni center za varstvo človekovih pravic in okolja so na Računsko sodišče podali predlog za uvedbo prekrškovnega postopka proti podjetju Gen energija. Podjetju očitajo skoraj 1,5 milijona evrov vredno propagando za JEK 2.

7

Več novic iz Gospodarstva

Gospodarstvo Plače v realnem sektorju: "Zasebni sektor v Sloveniji višine plač namenoma skriva"

V javnem sektorju govorimo o enotnem plačnem sistemu, za realni sektor pa velja nasprotno. Plače se prilagajajo dogajanju na trgu dela. Nekateri zaposleni se o višini dogovorijo z delodajalcem, večinoma pa so še veljavne podjetniške kolektivne pogodbe.

235

Ob osmih Iztok Seljak: Evropske avtomobilske industrije, kakršno poznamo, ne bo več

Evropski proizvajalci na kolenih, prihodnost avtomobilske industrije je zelena in električna, to ceno zanjo bo treba plačati, pravi član uprave Hidrie in koordinator misije Gremo Iztok Seljak.

210

Borzni komentar Wall Street na novem vrhu kljub padcu potrošniškega zaupanja

Wall Street se kar ne utrudi pri postavljanju rekordnih vrednosti, zabavi pa se je v torek pridružila še Kitajska, kjer so sveži ukrepi centralne banke okrepili zaupanje v tamkajšnji delniški trg. Zlato še naprej sije, visoki obeti so pri srebru.

44

Gospodarstvo Država se je zadolžila še za dodatnih 750 milijonov evrov

Slovenija je na mednarodnih kapitalskih trgih še drugič povečala izdajo 10-letne evrske obveznice z zapadlostjo 10. marca 2034, tokrat za 750 milijonov evrov.

13
Več

Borzni komentar

Fed razveselil vlagatelje in razjezil Trumpa

"Jumbo" znižanje obrestne mere v ZDA je delniške indekse poslalo na nove rekorde, hkrati pa spet postavilo pod vprašaj neodvisnost centralne banke. Predvsem pa: je ameriško gospodarstvo res v dobrem stanju, če je bila potrebna takšna intervencija?

22

Do ameriških volitev bo trgovanje kot bosonoga hoja po razbitem steklu

Delniški trgi so z optimizmom vstopili v zgodovinsko najslabša tedna v letu. Dow Jones in S & P 500 sta v torek dosegla rekordno vrednost, nadaljnje smernice pa bo določila ameriška centralna banka, ki začenja cikel zniževanja obrestnih mer.

38

Pred zgodovinsko sejo Feda cene zlata rekordno visoko

Potem ko je bil vstop v september zelo slab, se je na delniške trge presenetljivo hitro spet vrnil optimizem, nadaljuje pa se tudi rast cen zlata, ki so v zadnjih 12 mesecih poskočile za izjemnih 35 odstotkov. V naslednjem tednu bodo oči uprte v Fed.

57

Izbor

Je skorajšnji stečaj Teša res presenečenje?

Podpora projektu Teš 6 je pred dobrim desetletjem združila oba politična pola in del stroke. Skorajšnji stečaj in nove stotine državnih milijonov pa nakazujejo, da so imeli prav tisti, ki so projektu oporekali.

230

Flamanville: Evropski jedrski reaktor naj bi z dvanajstletno zamudo vendarle priklopili v omrežje

Tretji blok jedrske elektrarne v Flamanvillu naj bi po zamudah in podražitvah zagnali do konca leta. Francoski EDF je t. i. evropski jedrski reaktor (EPR) na svojih tleh med drugim postavil tudi zato, da bi država ohranila jedrsko znanje in tradicijo.

158

Brezcarinski sporazumi: "Korist ima avtomobilska industrija, a na škodo kmetijstva!"

Medtem ko strogi evropski predpisi domače kmete omejujejo, brezcarinski sporazumi s tretjimi državami omogočajo uvoz hrane od pridelovalcev, ki istih birokratskih pravil in prepovedi ne spoštujejo. Zakaj Bruselj podpira nelojalno konkurenco v tujini?

81

Kmetje in Bruselj na nasprotnih bregovih: "Slabo premišljeni ukrepi" in krize kmete pognali na ulice

V iztekajočem se mandatu Evropskega parlamenta in komisije so Evropo pretresali številni protesti kmetov. Vzroki zanje so bili sicer različni glede na države, kjer so potekali, a skupno jim je bilo eno – bes je bil večinoma uperjen proti Bruslju.

109

"Investitorji so previdnejši kot včasih, ko so gradili kar po 1000 stanovanj"

Ker ni zadostne ponudbe dobrih nepremičnin na dobrih lokacijah, je cena narasla, je za MMC komentirala Stanka Solar, STAN nepremičnine. Ponudbo tako stanovanj kot ustreznih zemljišč je kot veliko težavo izpostavil tudi Branko Potočnik, INSA nepremičnine.

52

Aleksander Mervar: Elektrika iz JEK-a 2 zagotovo ne bo poceni

Aleksander Mervar je že 40 let zasidran v slovenski energetiki. Nadaljnji razvoj projekta JEK 2 podpira, a razblinja nekatere mite, ki krožijo v razpravah o novi jedrski elektrarni in poudarja, da moramo razmisliti tudi o gradnji plinskih elektrarn.

377

Razvoj farmacevtske industrije: kako je ločitev švicarskih podjetij odprla priložnost za Slovenijo

V slovensko farmacijo se iz Švice steka vse več denarja, Slovenija pa se razvija v pomembnega igralca v tej industriji. Nov val investicij je spodbudila nedavna ločitev podjetij Novartis in Sandoz. Zakaj je Slovenija tako privlačna za švicarski kapital?

65
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov