Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Poletni utrip kulture • oddaje

Poletni utrip kulture Tartini festival - Il terzo suono, Gledališče Kamishibai, Bogomila Doljak, Narečni večer v Gradinu, Glasbe sveta, Petra Kovačič, Mail Art Kromberk

23.08.2016

Za tokratni oddajo smo v Piranu obiskali Tartini festival in Festival gledališča kamišibaj, spominsko razstavo Bogomile Doljak in narečni večer v Gradinu. V Tolminu smo prisluhnili še violinistki Petri Kovačič, trenutno članici dunajskih fiilharmonikov, na koncertu v okviru festivala Glasbe sveta pa slovitega virtuoza na oboii, Paula McCandlessa. Nekaj besed smo namenili tudi razstavi Mail Art na gradu Kromberk.

Poletni utrip kulture Festival slovenskega filma v Porotorožu, Kogojevi dnevi na Sveti Gori, Rudi Šimac. Terry Railey

20.09.2016

Tokrat dajemo prednost festivalu slovenskega filma, saj se je nabralo veliko zanimivih misli ob nagrajenih filmih. Nekja besed smo posvetili slovesu od velikega promotorja primorskega petja, Rudiju Šimacu, slišite pa lahko tudi, kakšne vtise je zapustil veličasten, scensko podkrepljen koncert v okviru Kogojevih dni na Sveti Gori, kjer so izvedli simfonično pesnitev Barve zelenega smaragda slovenskega skladatelja in teologa Avgusta Ipavca, in nenazadnje pogovor, ki je med Zvonetom Tomacem in Tomažem Sušnikom nastal po koncertu Terry-ja Raileya v Kinu Šiška.

Poletni utrip kulture Kogojevi dnevi - Slovenski oktet, Dnevi stare glasbe, APZ UP, Glasis, Aegida, Simfonic Voices in Carpaccio v Kopru, Goriški komorni zbor v Šempasu

27.09.2016

V zadnji letošnji poletni oddaji ponujamo prispevke severnoprimorskih sodelavk Metke Sulič in Tamare Koren pa še koprskih uredinc Branke Kljun ter Neve Zajc. Prva je obiskala Dneve stare glasbe, druga pa četrti koncert festivala Kogojevi dnevi in prisluhnila Schubertovi maši, kot jo je izvedel Goriški komorni zbor s komornim ansmablom Nova v Šempasu. Neva Zajc vas popelje v koprski Pokrajinski muzej, na poseben dogodek, s katerim so v živo prikazali delo restavratorjev, ki se ukvarjajo z opusom Vittoreja Carpaccia, natančneje z njegovimi poslikavami orgel v koprski stolnici. Branka Kljun pa tokrat poroča o uspehih Akademskega zbora Univerze na Primorskem in o začetku njegovega jesenskega cikla koncertov Simfonic Voices s Komornima zboroma Glasis in Aegida.

Poletni utrip kulture Tartini festival - Mercelli, Leclére, Piranski Ex tempore, Godalni kvartet Feguš, Aleš Sedmak, Tržaško Gledališče Verdi

13.09.2016

Z današnjo oddajo vas popeljemo na sklepne koncerte Tartini festivala, na piranski Ex tempore, na drugi koncert letošnjega festivala Kogojevi dnevi in na razstavo Aleša Sedmaka v Kopru. Na koncu pa vas povabimo še v tržaško Gledališče Verdi, ki je v Pokrajinskem muzeju v Kopru predstavilo svojo abonmajsko sezono simfoničnih koncertov in opernih predstav.

Poletni utrip kulture Vinko Globokar Med zvoki krajev, Steiner Trio in David Plantier na Tartini festivalu, Kogojevi dnevi - Ivan Skrt, Kraljevi orkester Concertgebouw. Ljubljana Ffestival, Gledališke delavnice v Izoli, Musica Creativa

06.09.2016

S kulturnih dogodkov minulih dni poročajo Tatjana Gregorič, Irena Čok, Tamara Koren, Sandra Boršič in Lea Hedžet. Oglašajo se s sklepnega koncerta festivala Med zvoki krajev in kar dveh koncertov letošnjega Tartini festivala v Piranu, pa z otvoritve Kogojevih dni v Kanalu ob Soči, kjer je igral pianist Ivan Skrt, in z gostovanja enega najboljših orkestrov v svetu na ljubljanskem poletnem festivalu, Cocertgebouw iz Amsterdama. Za konec pa se spominjajo še zadnjih poletnih šol za ustvarjalno mladino, Gledaliških delavnic v Izoli in Musice creative.

Poletni utrip kulture Vinko Globokar na festivalu Glasbe sveta, Steiner Trio in David Plantier na Tartini festivalu, Kogojevi dnevi - Ivan Skrt, Kraljevi orkester Concertgebouw - Ljubljana Festival, Gledališke delavnice v Izoli, Musica Creativa

06.09.2016

S kulturnih dogodkov minulih dni poročajo Tatjana Gregorič, Irena Čok, Tamara Koren, Sandra Boršič in Lea Hedžet. Oglašajo se s sklepnega koncerta festivala Glasbe sveta in kar dveh koncertov letošnjega Tartini festivala v Piranu, pa z otvoritve Kogojevih dni v Kanalu ob Soči, kjer je igral pianist Ivan Skrt, in z gostovanja enega najboljših orkestrov v svetu na ljubljanskem poletnem festivalu, Cocertgebouw iz Amsterdama. Za konec pa se spominjajo še zadnjih poletnih šol za ustvarjalno mladino, Gledaliških delavnic v Izoli in Musice creative.

Poletni utrip kulture Beti Bricelj, Simon Kastelic, Diana Grubišić-Čiković, Marko Kravos, Goran Vojnović, Eurochoir

09.08.2016

O razstavi Beti Bricelj in Simona Kastelica v koprski Loži, o sklepnem koncertu Piranskih glasbenih večerov s harfistko Diano Grubišić-Čiković, o gostovanju tržaškega pesnika Marka Kravosa na Kitajskem, o novi knjigi, Figa, Gorana Vojnoviča in o prepevanju mladih evropslih pevcev v ciklu Simfonic voices, ki ga v Koipru prireja Akademski zbor Univerze na Primorskem, je govora v današnji oddaji, ki jo je skupaj povezala Neva Zajc, ob njej pa so jo s prispevki oblikovle tudi Lea Hedžet, Mirjam Muženič, Sandra Boršič in Branka Kljun.

Poletni utrip kulture Boris Pahor, Sara Rustja, Stefano Pace, Mojca Gal, Katja Šulc, Jazz Punt big band, Overjam

30.08.2016

Tokrat lahko prisluhnete pogovoru z ravnateljem gledališča Verdi v Trstu, Stefanom Pace-jem, naš gost je tudi tržaški pisatelj Boris Pahor, ki je minuli petek praznoval 103 leta. Sodelavci glasbenega uredništva pa poročajo o koncertu violinistke Mojce Gal v okviru 15. Tartini festivala v Piranu, klavirskem recitalu Sare Rustja Turniški na Zemonu pri Vipavi, nastopu Katje Šulc na festivalu Glasbe sveta v Novi Gorici, gostovanju tolminskega Jazz Punt big banda na festivalu Nišville v Srbiji in festivalu Overjam v Tolminu. Prispevke Neve Zajc, Helene Filipčič Gardina in Armanda Šturmana je v oddajo povezala Tatjana Gregorič.

Poletni utrip kulture Akademija Tartini, Gandharb, Atanasovski...

18.08.2016

Tokrat smo obiskali Piran, kjer sta na ogled razstava nepalske umetnice Sapane Gandharb in izbor del iz zbirke Bernardin, prisluhnili pa smo tudi koncertu mednarodne poletne akademije Giuseppe Tartini. Na gradu Kromberk v Novi Gorici sta letošnji peti festival Glasbe sveta začeli zasedba Etnoploč in Vasko Atanasovski trio. Napovedujemo program osrednjega dela Tartini festivala in klavirska recitala Sare Rustja, na katerih bo predstavila kar šest novitet primorskih avtorjev. Oddajo s prispevki Neve Zajc in Lee Hedžet je vodila in uredila Tatjana Gregorič.

Poletni utrip kulture Simfonični Orkesterkamp, Festival Winds, Gorazd Strlič, Klementina Golija, Likovna delavnica Sinji vrh, Plesni seminar Piran

02.08.2016

Današnja ura, posvečeno kulturnim utrinkom zadnjih dni, prinaša prispeveke Lee Hedžet, Neve Zajc, Tatjane Gregorič, Metke Sulič in Mete Škvarč. Z njimi se lahko podamo v Izolo, kjer razstavlja Klementina Golija, v Bovec, kjer se je s številnimi Gala koncerti sklenil Orkesterkamp, v Križni hodnik minortiskega samostana, kjer je izzvenel 4. Koncert Piranskih glasbenih večerov, na Sinji Vrh, kjer potekajo Poletne likovne delavnice in še enkrat v Piran, kjer so v okviru Poletnega festivala uprizorili Balet po Bizet-jevi operi Carmen.

Poletni utrip kulture Nova v MIlanu, Prekmurci na Librisovem večeru, Kvintet Contrast v Piranu, ameriški študentski pevski zbor v Kopru, Orkesterkamp v Bovcu.

26.07.2016

V oddaji Poletni utrip kulture objavljamo prispevek o gostovanju Nove filharmonije iz Nove Gorice na mednarodnem festivalu mladinskih orkestrov v Milanu, predstavljamo utrip Librisovega večera, ki so ga v vasici Boršt oblikovali Prekmurci, poročamo o koncertu pevskega zbora ameriških študentov v Kopru v okviru cikla Simfonic voices in koncertu trobilnega kvinteta Contrast na Piranskih glasbenih večerih, povabimo pa vas tudi v Bovec, ki je mesec dni živel v znamenju 11. Orkesterkampa.

Poletni utrip kulture Evgen Bavčar, likovna kolonija Sinji vrh, razstava Po starodavnih soliinskih poteh, Zala Kravos, teden kitare v Postojni, Uroš Rojko,

19.07.2016

V oddaji Poletni utrip kulture gostimo Evgena Bavčarja, dobitnika nagrage "državljan Evrope" in francoske legije časti, objavljamo reportažo s Sinjega vrha, kjer je bila v juniju likovna kolonija, predstavljamo razstavo treh avtoric v Piranu in Sečovelsjkih solinah, se pogovarjamo z mlado pianistko Zalo Kravos, ki je nastopila v Kopru ter z udeleženci kitarskega festivala v Postojni, posebej z Urošem Rojkom, ki je imel svoj avtorski večer.

Stran 1 od 3
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov