Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zanimivosti iz sveta glasbe • oddaje

Zanimivosti iz sveta glasbe Poletna promenada - Ivan Skrt - Črnobelo 1

10.06.2015

Ivan Skrt, pianist iz Kanala ob Soči se na prvi zgoščenki, izdani v okviru projekta Črnobelo predstavlja s Slikami iz razstave Modesta Musorgskega in Suito »Na prostem« Bele Bartoka.

Zanimivosti iz sveta glasbe Regijsko tekmovanje otroških in mladinskih pevskih zborov, Nova Gorica 2015

26.05.2015

Nagrajeni zbori regijskega tekmovanja otroških in mladinskih pevskih zborov 20. maja 2015 v dvorani Kulturnega doma Nova Gorica: OPZ OŠ Koper, OPZ, PŠZ Škrjančki in MPZ OŠ Franceta Bevka Tolmin, OPZ Glasbene šole Koper - podružnice Izola.

Zanimivosti iz sveta glasbe Mednarodni zborovski festival Koper 2015

19.05.2015

V oddaji predstavljamo 11. zborovski festival, ki ga v kopru bienalno prireja Mešani pevski zbor Obala iz Kopra. Letošnjega so oblikovali: Akademski zbor iz Lunda na Švedskem, Univerzitetni zbor iz Bandonga v Indoneziji, Vokalna skupina Mezzo iz Novega mesta, vokalna skupina Gallina iz Ljubljane, vokalna skupina Ingenium Ensemble , Mladinski in dekliški zbor Glasbene šole Koper ter mešani pevski zbor Obala iz Kopra

Zanimivosti iz sveta glasbe Harmonika Leonardo da Vinci

10.03.2015

Instrumentalni trio Etnoploč, v katerem igrajo harmonikar Aleksander Ipavec, trobentar Matej Špacapan in saksofonist Piero Purini in Accordium group 4-8-8-16 so na Glasbenem večeru v Bukovici 6. novembra 2014 predstavili avtorsko glasbo Aleksandra Ipavca in skladbe, v katerih je zazvenela harmonika Leonardo da Vinci.

Zanimivosti iz sveta glasbe Predstavitev CD-ja Alojz Srebotnjak

03.03.2015

Predstavljamo novo avtorsko zgoščenko Alojz Srebotnjak- violinist Zdravko Pleše in pianist Denys Masliuk sta na CD uvrstila celoten skladateljev opus za to zasedbo

Zanimivosti iz sveta glasbe Knjiga Kje je pristala Beethovnova obara

17.02.2015

Simpatično knjigo zgodb o življenju velikih skladatelj z naslovom Kje je pristala Beethovnova obara sta prevedli Aleksandra Pavlovič in Jana Fajt, izdalo jo je mednarodno kulturno društvo Soglasje v Novi Gorici. Vsebino predstavlja Pavlovičeva, tudi odlična pianistka in korepetitorka ob posnetkih skladb Bacha, Beethovna, Mozarta, Schumanna, Brahmsa in Stravinskega. Anekdote prebirajo Arina, Polina in Andrej Pavlovič, Jana Fajt in Nejc Rožman Ivančič, oddajo pa je pripravila Tatjana Gregorič.

Zanimivosti iz sveta glasbe Ratko in Radiša Teofilović

10.02.2015

Brata Teofilović gojita vokalno izročilo Srbije, Bosne in Makedonije. Pesmi balkanskih narodov sta ponesla že na vse kontinente z izjemo Avstralije. Septembra lani sta nastopila tudi v okviru festivala Dnevi stare glasbe 2014 v novogoriškem Kulturnem domu

Zanimivosti iz sveta glasbe Slowind v ciklu Amabile DPG Koper

24.02.2015

V današnji oddaji lahko prisluhnete koncertu pihalnega kvinteta Slowind, ki je nastopil v okviru cikla Amabile Društva prijateljev glasbe v koprski dvorani sv. Frančiška Asiškega. Zanimiv spored ponuja preplet stare in nove glasbe od Scarlattija in Mozarta do Johna Cagea, Giacinta Scelsija in Györgya Ligetija. Koncert je povezovala Helena Filipčič Gardina, ki se je z izvajalci pogovarjala o njihovi glasbeni poti, o izbranem sporedu in o odločitvah nasploh.

Zanimivosti iz sveta glasbe Fantazije Andreja Makorja

03.02.2015

V oddaji predstavljamo prvo avtorsko zgoščenko mladega koprskega skladatelja Andreja Makorja z naslovom Fantazije. Sodelujejo Mladinski zbor GŠ Koper pod vodstvom Maje Cilenšek, Mešani mladinski zbor gimnazije Koper, ki ga vodi Ambrož Čopi, Mešani pevski zbor Obala Koper z zborovodjo Sebastjanom Vrhovnikom in APZ Univerze na Primorskem pod vodstvom Ambroža Čopija.

Zanimivosti iz sveta glasbe Šepet Koral - Vokalna skupina Korala

27.01.2015

Šepet Koral je naslov zgoščenke, ki jo je lani izdala ženska vokalna skupina Korala iz Kopra. S tem je obeležila 10-letnico delovanja, izbrane pesmi pretežno primorskih skladateljev pa v spremni besedi prepletla z zgodbo o ženski, ki jo je prav za priložnost napisala Edita Frančeškin. Ob pesmih in zgodbah, ki jih je v oddaji prebrala Mojca Klarič, boste lahko izvedeli še kaj Koralah, o primorskih skladateljih in njihovih delih iz pogovora med urednico oddaje Leo Hedžet in zborovodjo Antonom Balohom.

Zanimivosti iz sveta glasbe Ambrož Čopi Sanjam

20.01.2015

Sanjam je naslov zgoščenke, na kateri Slovenski komori zbor pod vodstvom Martine Batič predstavlja 17 posvetnih zborovskih skladb Ambroža Čopija. Primorskega skladatelja je ob priložnosti predstavitve projekta v Novi Gorici 13. novembra 2014 pred mikrofon povabila Tatjana Gregorič.

Zanimivosti iz sveta glasbe Poletna promenada - Bodeča neža - Čas

02.07.2014

Najnovejši zgoščenki z naslovom Čas dekliške vokalne skupine Bodeča neža z Vrha sv. Mihaela na Goriškem je glasbena urednica Tatjana Gregorič posvetila današnjo oddajo. Ob tej priložnosti je pred mikrofon povabila Matejo Černic, v zadnjih letih zagotovo eno najuspešnejših primorskih zborovodkinj, ki je vodstvo Bodeče neže prevzela pred sedmimi leti.

Stran 1 od 3
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov