Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 5. okt. 2024

TV Slovenija 1 • Sob, 5. okt.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

07:00
Program za otroke in mlade

Pepe bo z otroki pripravil prav posebno presenečenje. Za koga? Lisjaka Foksnerja. Zapeli mu bodo pesmico Lisička je prav zvita zver. Tudi rubrika Mali spretni prstki bo namenjena lisicam. Otroci bodo izdelovali lisičja ušesa. Kakadudu bo moral na koncu le priznati, da je prepevanje zelo zabavno. Še posebno v tako prijetni družbi.

Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.

Gospod Martin prežene Ernesta, ko ta igra pred njegovo trgovino, takoj nato pa ga Ernest reši pred hudo nesrečo. Ernest v hipu postane junak in vse se spremeni. Ernestu slava sprva godi, kmalu pa mu postane v breme in nato sanja le še o tem, da bi se vrnila mir in tišina.

Polurni družinski animirani film, ki je posnet po priljubljeni slikanici Julie Donaldson in Axela Schefflerja.
ZOG je zgodba o navdušenem mladem zmaju, ki se v prvih razredih zmajske šole uči leteti, rjoveti in bruhati ogenj. Rad bi naredil dober vtis na učiteljico in si prislužil zlato zvezdico. A vsakič se mu pripeti nesreča in na pomoč mu priskoči majhna deklica, ki oskrbi njegove poškodbe. V četrtem razredu mora zmaj ujeti princeso – mu deklica lahko pomaga pri najtežjem preizkusu?
To bo poslastica za celotno družino.

Nejko se boji, da ga Zofka ne prepozna več … Vi še veste, kdo je Nejko Smejko? Kdo pa je Jaša? In kdo zdravnik Denis? Zakaj je Zofkino sobo opremil s pripomočki iz ambulante? Zdi se, da se je okrog Zofke veliko spremenilo … Č kot čakamo samo na vas!

Babica se z mlatom vrača v London. Teodozija meni, da bodo pripravljeni na Apepov napad, vendar nima ropotulje. In brez nje ne more izvesti obnovitvenega uroka. A Teodozija se kot vedno znajde in izdela novo. Toda Kače od babice izmamijo mlat. Bo Teodoziji uspelo rešiti svet?

THEODOSIA/Francija, Nemčija/ 2021

Scenarij: Joe Williams (po knjižni predlogi Theodosia and the Serpents of Chaos avtorja R.L.Lafeversa)
Režija: Matthias Hoene
V glavnih vlogah: Eloise Little, Yasmina El-Abd, nana Agyeman-Bediako, Frankie Minchella

Gaja in Klemen imata Krompir! Vsako soboto zjutraj v živo, zanimive teme in gosti, rekordne številke, gibalni izzivi in glasba ter ples na Krompirjevem odru!

Infodrom je informativna oddaja za mlade. Vsak petek ob 15. uri in 50 minut se ozre po iztekajočem se tednu in gledalcem predstavi najpomembnejše dogodke in zanimive vrstnike ter pojasni izbrane pojme s področja politike, družbe, narave in tehnologije. Voditelji oddaje so Katja Špoljar, Klara Eva Kukovičič in Maks Dakskobler.

- literarna predloga: Enid Blyton
- igra: Diaana Babnicova, Elliott Rose, Kit Rakusen, Flora Jacoby Richardson
- režija: Tim Kirby

V prvi oddaji nove, devete sezone so ustvarjalci Osvežilne fronte iskali in zbrali nasvete za najbolj učinkovito prvo pomoč. Pšenica in Franc Brane pričakujeta naraščaj, Tamše in Zakonjšek sta po dolgem času spet morala k ravnatelju, Renato Dobrič v svojem 'top šopu' predstavlja nov produkt. Kako ravnati v situacijah, ko potrebujemo ali nudimo prvo pomoč, pa bosta uprizorila Rok in Jan.

11:05
Televizijsko prodajno okno

V oddaji bomo spremljali operacijo 56-letnega bolnika, ki so mu s pomočjo robota odstranili rakavo prostato. Po vsem svetu robotsko pomoč pri operacijah uporablja približno 3 % zdravnikov. V UKC Ljubljana so najprej začeli z urološkimi posegi, danes ga uporabljajo tudi za abdominalne in ginekološke operacije. Robotske operacije lahko opravljajo na daljavo. Kitajski kirurgi so letos v Rimu upravljali robota, ki je operiral pacienta v 8000 km oddaljenem Pekingu. To pa ni edina prednost teh operacij. Kako so operacije s pomočjo robota izboljšale rezultate zdravljenja?

11:55
Televizijsko prodajno okno

V Duhovnem utripu predstavljamo vrednote, načela in življenje verskih skupnosti. Posvečamo se humanitarnosti, duhovnosti, izzivom osebne rasti in medosebnih odnosov. Odstiramo osebne zgodbe ljudi, ki so življenje posvetili odnosu do presežnega in odgovarjamo na vprašanja o možnostih etičnega sobivanja na planetu

12:30
NaGlas!

NaGlas! je oddaja Informativnega programa TV Slovenija, ki se posveča etničnim skupnostim z območja nekdanje Jugoslavije, živečim v Sloveniji.
Gre za mozaično oddajo, ki prikazuje kulturne, znanstvene, športne in druge dosežke Albancev, Črnogorcev, Bošnjakov, Hrvatov, Makedoncev in Srbov pri nas. Predstavlja uspešne posameznike, dejavnosti društev in organizacij ter projekte s področja vključevanja priseljencev v slovensko družbo, vse z vidika večkulturnosti in strpnosti. Prispevki so v vseh jezikih narodov nekdanje Jugoslavije.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Človeku so živali že od začetka njegovega obstoja pomagale preživeti. Vsak, ki ima za družabnika psa, mačko, konja ali drugo žival, ve, da so živali za človeka preprosto zdravilne. So namreč zvesti prijatelji in človeku podarjajo neomejeno naklonjenost in ljubezen. Danes človek nosi odgovornost, da živali v njegovi oskrbi ne trpijo. V oddaji O živalih in ljudeh skušamo osvetliti različne vidike odnosa človek - žival. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Vizionar je oddaja, v kateri v ospredje postavljamo obrtnike in podjetnike. V njej predstavljamo zgodbe o uspehu ambicioznih posameznikov, ki navdihujejo, so drzni in vidijo v prihodnost.
Je deficitarni poklic lahko tudi sanjska služba? Na podjeten in privlačen način boste z obrtniškim delom in šolsko prakso spoznavali številne poklice, ki veliko obetajo. Seznanjali vas bomo z novostmi v svetu, ki kroji obrt in podjetništvo.
V oddaji pa bomo gostili podjetnike in obrtnike, ki močno izstopajo iz vsakodnevnih slovenskih okvirov. Njihova pogum in vztrajnost sta temelj za uspeh.

14:20
Televizijsko prodajno okno

Cene se je privadil na novo službo in tudi stranke so se navadile nanj. Vsi ga imajo radi, in odkar je pogorela edina konkurenca, ki jo je imel, je Cene povsem brez skrbi. Ko izve, da ima Irena rojstni dan in bo zvečer v pekarni zabava, pa ne ve, kaj naj stori, saj ga ni nihče povabil. Gospod Marjan in gospa Vera pa se sprašujeta, kaj storiti z zajci, ki jih imata vedno več; Cene se ponudi, da bo poiskal rešitev. Cene si večkrat čas krajša tako, da poleg prodaje kruha, ki ga vsak dan razvaža naokrog, tu in tam opravi še kakšno drugo kupčijo. Ko ga Irena vendarle povabi na svojo zabavo, pa Cene mimogrede odpove zmenek s Karmen in se s kitaro v roki odpravi na zabavo, ki se zavleče globoko v noč.

15:05
Televizijsko prodajno okno

Ne nasedajte zavajajočim oglasom. Spet se je pojavila poplava zavajajočih oglasov, ki ljudi napeljujejo h kupovanju različnih izdelkov in terapij, ki naj bi čudežno učinkovali na zdravje. Med drugimi se pojavljajo oglasi za slušne ojačevalnike, terapije, kapljice in podobno, ki naj bi čez noč odpravili težave s sluhom. Uporaba takih, tako imenovanih »univerzalnih« slušnih pripomočkov lahko še poslabša zdravstveno stanje človeka. Zato zdravniška stroka opozarja, da je ob vsaki težavi s sluhom najprej treba obiskati zdravnika, nikakor pa ne gre zaupati neetičnim oglasom, ki izkoriščajo stisko ljudi.

15:35
Televizijsko prodajno okno

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.

Kraljice, princese, vile, konjički, vse te vloge preigravata Brina in Klara v zgodbici, v kateri rešujeta svoje kraljestvo, igrišče, pred lakomno kraljico. Jo bosta ugnali s čarovno palčko?

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
RTV SMO, pogovorna oddaja

Nedaleč od Ljubljane je pred nekaj leti zrasla nova hiša, ki je nastala tako rekoč »na daljavo«. Lastnika sta bila med projektiranjem in gradnjo odsotna, tako da sta nastajanje njunega novega doma spremljala samo od daleč, prek avdio in video povezav. In vendar danes družina uživa v svojem sanjskem domu sredi gozda in miru. Zares nevsakdanja zgodba, ki smo jo radovedno odkrivali ...
Ko gradimo ali prenavljamo dom, ne ustvarjamo zgolj stavbe, ampak prostor, kjer bomo preživljali dragocene trenutke s svojimi najbližjimi, kjer bodo naši otroci rasli in kjer bodo nastajali spomini in tradicije, ki bodo oblikovali prihodnje generacije. Trajnostna gradnja nam omogoča, da oblikujemo naše okolje na odgovoren, trajen in zdrav način. Razložimo, kako lahko to dosežemo.
Poplave, ki so avgusta lani prizadele velik del Slovenije, so marsikomu uničile dom. Silna moč vode si je utirala pot med bivalnimi prostori nič hudega slutečih ljudi, ki so skušali rešiti, kar se je rešiti dalo. Tudi pritličje vrstne hiše je bilo v poplavah močno uničeno, a po zaslugi zglednega sodelovanja med oblikovalko interjerja ter lastnikoma, dandanes riše nasmehe in zadovoljstvo na obraz vsem vpletenim.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

19:15
Koda

Informativna oddaja Koda ponuja gledalcem tedenski pregled najzanimivejših novic za potrošnike iz Slovenije in tujine, ki so dopolnjene s poglobljenimi prispevki in analizami ter razmišljanji gostov. V oddaji razkrivamo goljufije, rešujemo vaše potrošniške težave, od pristojnih ustanov zahtevamo odgovornost in za uporabnike prijazne rešitve, gledalce pa ozaveščamo o njihovih potrošniških pravicah. Vsak petek ob 18.05 na prvem programu Televizije Slovenija.

19:25
Utrip

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V družbo Jokerja prihaja Tina Baloh iz Kasaz. Profesorica angleščine in nemščine dela kot koordinatorka projektov na ljudski univerzi. V prostem času rada hodi na izlete v naravo. Pravi, da jo hribi napolnijo z energijo. Rada in veliko potuje, obožuje jogo, svoje kolege v službi pa pogosto razvaja s svojo kuho. Za prijavo na kviz jo je spodbudila prijateljica iz študentskih let in nekdanja tekmovalka Jana Krebelj. Izjemno žensko družbo bo zaokrožil obisk voditeljice Bernarde Žarn.

Na novo sezono je odlično pripravljena tudi ekipa oddaje Kaj dogaja?, ki v (po)polni zasedbi spočita komaj čaka, da vam tudi v 12. sezoni vsak teden pove, kaj doma in po svetu resnično dogaja. Magister Admir Baltić bo za vas še vedno seciral in sekiral slovenski jezik, muzikantavtor Robert Petan bo dokazoval, da kdor poje, (zlo) ne misli, voditeljski par Alenka Marinič in Tilen Artač pa bosta poskrbela, da boste vsaj pol ure na teden ob gledanju novic lahko resnično uživali in si na koncu ob Mali terasi zapeli kak star glasbeni hit z novim besedilom. Preverjenemu koktajlu imitacij, skečev, intervjujev, animacij in glasbenih parodij bodo kot vsako sezono dodali tudi nekaj presenečenj in novosti, saj naj bi prva slovenska politična telenovela Palomar končno dobila konkurenco. Videli bomo še več zanimivih in živih glasbenih nastopov, iz sveta govorečih živali na svoj premierni nastop čakata nutriji Tina in Nina, nekaj sveže krvi pa se bo pridružilo tudi igralski ekipi. Za scenarije in besedila sta še vedno odgovorna Igor Bračič in Jernej Celec, seveda pod vedno budnim in občasno rahlo trzajočim očesom urednice Maše Kljun. Glejte in vedeli boste – kaj dogaja.

21:40
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

21:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Dirigent Mablewood se vrne s taščinega pogreba. Glasbeniki nestrpno pričakujejo veliko avdicijo za mesto prvega klarineta v orkestru. Simon se naslaja nad Bojem, ki ga zaradi zlomljenega prsta mučijo strahovi in živčnost. Alma se odtujuje od Jeppeja, saj ta nima nikoli časa zanjo, ona pa bi rada več časa preživela s psičkom Nelsonom, Regitze in Simonom. Jeppe sumi, kdo je hčerko napeljal k tej zamisli. Ponudi se mu priložnost, da se tik pred avdicijo maščuje Simonu.

Scenarij: Mikkel Munch-Fals, Søren Felbo, Anna Juul
Režija: Mikkel Munch-Fals
V glavnih vlogah: Frederik Cilius Jørgensen, Rasmus Bruun, Neel Rønholt, Caspar Phillipson, Lise Baastrup, Lene Maria Christensen

Bo v poštenem glasbenem spopadu prevzame Simonovo delovno mesto prvega klarinetista Københavnskega simfoničnega orkestra. A tudi stari maček Simon spet pristane na nogah. Sodeloval bo z dirigentom pri krstni izvedbi svojega glasbenega prvenca, za katerega tudi Bo prizna, da je mojstrovina, igranju pa se izmika zaradi bolniškega staleža. Prvi klarinet tako pade v roke nenadarjenemu Hansu. Simonu se obeta delo v Londonu, kamor se odpravlja z Regitze in Almo. Jeppe je v hudi časovni stiski in razpet med pogovorom za stalnega direktorja ter slovesom od ljubljene hčerke in nekdanje žene.

Scenarij: Mikkel Munch-Fals, Søren Felbo, Anna Juul
Režija: Mikkel Munch-Fals
V glavnih vlogah: Frederik Cilius Jørgensen, Rasmus Bruun, Neel Rønholt, Caspar Phillipson, Lise Baastrup, Lene Maria Christensen

Norveška glasbena skupina A-ha je obnorela svet s hitom Take on me; pesem se je leta 1985 uvrstila na vrh ameriške lestvice Billboard. Skupina je prodala več kot 50 milijonov plošč in še danes koncertira. A njeni člani se srečujejo bolj ali manj le na odru. Ustvarjalci filma so bili štiri leta z njimi ob delu in nastopanju in nastala je dokumentarna zgodba o odlični glasbi, velikih ambicijah, načetem prijateljstvu in morda tudi o odpuščanju.

A-HA THE MOVIE / Norveška / 2021 / Režija: Thomas Robsahm, Aslaug Holm

Videoigre veljajo za enega najdobičkonosnejših poslov na svetu, saj zaslužki v igričarski industriji presegajo zaslužke v filmski in glasbeni industriji skupaj. Vsako leto več kot 350 000 ljubiteljev videoiger, strokovnjakov in zanesenjakov izmenjuje svoje izkušnje na eni največjih konvencij na svetu, Gamescon v Kölnu. V oddaji analiziramo, kakšne stereotipe nam prikazujejo ustvarjalci videoiger, kje je meja med aktivnim konjičkom in zasvojenostjo in zakaj se v Hollywoodu bojijo umetne inteligence. Predstavili bomo tudi 75-letno Britanko, ki jo je za igro Fortnite navdušil vnuk.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

01:00
Napovedujemo

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov