Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 6. okt. 2024

TV Slovenija 1 • Ned, 6. okt.

07:00
Živ žav

Krokodil mora biti zakrinkan, ko gresta z Rijo v živalski vrt. Paznik ga ne sme prepoznati, saj Rijo obide groza ob misli, da bi ga zaprl v krokodiljo ogrado. A Krokodil bi vseeno rad spoznal svoje sorodnike. Druge živali, naj bodo velike ali majhne, ga ne zanimajo preveč. Končno mu Rija dovoli, da jih obišče. Krokodil od navdušenja skoči v bazen, poln krokodilov. Končno Rija s svojo bistroumnostjo reši najboljšega prijatelja.

Živa je pripravila lov na zaklad za Žarka. Toda ko lačni zajčki in sitni prašički Žarku ne dajo pravih namigov, mora Živa poskrbeti, da bo lov na zaklad uspel in bo Žarko našel pravo pot do piknika.

Medtem ko skuša Mipa čim večkrat preskočiti kolebnico, šolo preplavijo srbečke. Sošolce srbi in Mipi vrvi ne morejo več obračati. Ji lahko pomaga sestra Smrkova?

Bubi, Bibi in Boni se igrajo na obali in med letenjem oponašajo let drugih gozdnih živali. Radi bi leteli kot čebele, zato se jih odločijo poiskati in poizvedeti, zakaj letajo od cveta do cveta. V rožnem vrtu zagledajo čebelico. Približajo se ji in opazijo, da od cveta do cveta raznaša cvetni prah, ko nabira nektar. Bubi in Bibi sta tako neučakano radovedna, da z vprašanji kar prehitevata drug drugega. Čebelica ju skuša umiriti in jima pove, da bo nektar odnesla v čebelji panj, kjer ga bodo čebele delavke predelale v med. Sovice v domače gnezdo prinesejo satje, čebelje darilo za mami in očka. Hitijo jima pripovedovati o vsem, kar jih je naučila čebelica. In tudi o tem, da sogovorniku ne smemo nikoli segati v besedo.

Vohljavi Švigašvaga rad vonja rožice, a rožice pisane džungle tega ne marajo. Zato se Švigašvagi izmuznejo in se potopijo v jezero. Boti in Švigašvaga se potopita za njimi. Zdaj vsi švigajo pod vodno gladino. Bo Botiju uspelo zbrati podatke?

Mali Timotej in žaba se škropita ob robu ribnika. »Tako sonce škropi planete,« jima pove luna. Mali Timotej in žaba ugotovita, da sonce res včasih poškropi svoje planete z majhnimi delci snovi in da se Zemlja pred tem zaščiti z nevidnim ščitom.
Zemljo pred sončevimi delci varuje nevidni ščit, ki mu pravimo magnetno polje. To preusmeri delce proti poloma, ti pa tam obarvajo nebo in nastane polarni sij.

Lara ima prikupno kapo s cofkom, zaradi katere se nekateri otroci norčujejo iz nje. Ko pa prav ta cofek pomaga rešiti mlado mucko, ki se zateče na streho pred požarom, o Larini kapi pišejo celo v časopisih. No, takrat pa bi vsi radi imeli natanko tako kapo, kot jo ima Lara.

Za očetovski dan Cofek piše pesmico za očka. Svoj navdih črpa iz narave. Toda bober Jezeršek ga pouči, da mora poezija upoštevati stroga pravila in Cofek ga skuša ubogati.

Družina se odpravi na igrišče v parku. Tjaša je razočarana, saj so novo plezalo že zasedli drugi otroci. V strahu pred njimi se skrije in si jih raje predstavlja kot vesoljce. Maša razkrije, da je vesoljski mehanik, ki zna popraviti njihovo vesoljsko ladjo, in Tjaša se otrese strahu.

Cofek je ljubosumen na Gabra, ki vzbuja pozornost zaradi mavca na nogi. Še sam se pretvarja, da si je poškodoval roko, vendar se njegova zvijača izjalovi, ko se ne sme več igrati, kot si je zamislil.

Jajce se razpoči in iz njega prileze mladiček avokadodona. Rdečka in grahozavri morajo poiskati zabaven način, kako bodo razposajenega mladička odpeljali nazaj k čredi.

Zdanilo se je in v volčjem svetišču je grozeče. Daruka odloči, da bo Fao pazil Akelo, Mavgli pa mora z njimi v svetišče, ker bo prepoznal človeške pasti.

Zmedi zna zganjati hrup. Pa bi znal zaigrati tudi glasbo? Zim, Zam in Zum ga odpeljejo v glasbeno deželo in ga z nekaj vaje pripravijo, da zabobna na koncertu.

Resni in učeni Rafael, nagajiva in domiselna Mona in najmlajši Nabi nam v prikupni seriji risanih filmov Minuta v muzeju brez dlake na jeziku predstavljajo velika umetniška dela. Slike, kipi, starodavne vaze in druge umetnine jih navdihujejo, da zastavljajo vprašanja, se veselo, včasih kar norčavo zabavajo in vabijo tudi druge otroke, da se naučijo umetnost gledati in ceniti s svojimi, iskrenimi otroškimi očmi.

V parku Pip slika račke, a dežne kaplje razmočijo sliko, zato s Poko smukneta k njej domov. Pipovi načrti se izjalovijo, zato Poka predlaga, da skupaj naslikata ogromno sliko. Odličen domislek! Prešerno se zabavata, dokler se jima ne pomešajo vse barve in je Pipova rumena račka nenadoma zelena. Pip kuha mulo in noče več slikati. Poka srkne požirek mleka in piha mehurčke. To zvabi nasmešek na Pipov obraz. Skupaj pihata mehurčke in že sta dva bradata možica, ki naslikata sliko, polno smešnih raznobarvnih račk.

Brina, Hanka in Inja se igrajo »bolnišnico za novorojenčke«, Rjavko in Kati pa iz kock postavljata veličasten grad. Med njimi se vname prepir. Učiteljica Kalipso jih miri. Ko pa Brina in Rjavko razložita vsak svojo plat zgodbe, se izkaže, da je prišlo do nepotrebnega nesporazuma. Spet so vsi prijatelji in skupaj uživajo ob igri.

Egon in Ajda v močnem vetru izgubita Skovikarjevega zmaja, ki ga ima ta že od otroštva. Kaj naj storita? S pomočjo Reči ter mišk Henrike in Pike mu zaman sledita po vsem gozdu. Ga bosta sploh kdaj dobila nazaj v roke?

Zakaj nas včasih močno boli glava? Zdravnica Mica in Tinko pokažeta, kako razširjene žile v možganih povzročijo migrenski glavobol.

V mestu so izginile stvari: Celestinčin zvezek, Boltežev klobuk, daljnogled gospe Tulipan in celo ogrinjalo Zelene miši! Le kaj se dogaja?

Zdravnica Mica s Tinkovo pomočjo pokaže, kako se v prebavilih naselijo virusi in povzročijo trebušno gripo. Najboljša obramba pred njo je temeljito umivanje rok.

Resni in učeni Rafael, nagajiva in domiselna Mona in najmlajši Nabi nam v prikupni seriji risanih filmov Minuta v muzeju brez dlake na jeziku predstavljajo velika umetniška dela. Slike, kipi, starodavne vaze in druge umetnine jih navdihujejo, da zastavljajo vprašanja, se veselo, včasih kar norčavo zabavajo in vabijo tudi druge otroke, da se naučijo umetnost gledati in ceniti s svojimi, iskrenimi otroškimi očmi.

Na ovčje polje prinese zmaja in čreda se že veseli zabave. A zmaj se zatakne na drevesu in Jon se mora domisliti, kako ga spraviti dol.

Alfa je po duši znanstvenica in nedolžne laži iz prijaznosti ji grenijo življenje. Pri pouku uživa, odmori pa so prava mora. Sklene si pomagati in sestavi detektor laži. Zdaj vsi vedo, kaj sogovornik v resnici misli, čeprav bi bilo včasih bolje, da ne bi. Naprava zmeša štrene tudi Tele, saj jo Tundra z njo ujame na laži.

Televizija Slovenija bo prenašala bogoslužje iz župnije Kranj - Zlato polje. Maševal bo župnik Erik Švigelj.

11:00
Televizijsko prodajno okno

V oddaji spremljamo dogodke v velikih verstvih doma in po svetu. Posamezna oddaja prinaša: poročila o najnovejših dogodkih v Sloveniji in svetu; čim bolj celovito poskušamo osvetliti verske prireditve in ustanove ter različne verske dogodke. Spremljamo umetniško ustvarjanje z religiozno tematiko. Z različnimi prispevki spregovorimo o družbeni in socialni razsežnosti vernosti ter spremljamo dialog med religijami - pozorni smo na etična vprašanja in področje človekovih pravic.

Oddaja Ljudje in zemlja je ena najbolj gledanih oddaj TV Slovenija. Vsak tretji teden jo pripravlja Regionalni TV Program Koper – Capodistria in njen urednik Branko Vrabec. V »koprski« Ljudje in zemlja govorimo o pridelavi hrane, o življenju in delu na podeželju, o živalih doma, na kmetih in v divjini, veliko pozornosti namenjamo varovanju okolja in tradicije, dotikamo pa se tudi tem, ki so zanimive tako za mlajše kot starejše gledalce. Poročamo z vseh koncev Primorske, odpravimo se tudi na Notranjsko in v zamejstvo. Naše osnovno vodilo je, da oddaja Ljudje in zemlja ni namenjena le kmetovalcem in pridelovalcem hrane, temveč široki publiki, skratka vsem, ki kmetijske pridelke kupujejo, ki so tako ali drugače povezani s podeželjem in jim ni vseeno za našo kulturno krajino.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Petkova večerna oddaja z voditeljem Andrejem Hoferjem se osredotoča na slovensko narodno-zabavno, ljudsko in zabavno glasbo. Namenjena je tako mlajšim kot starejšim generacijam, osrednja nit oddaje pa so ustvarjalci, pevci, pevke, skupine in avtorji, ki oblikujejo domačo glasbeno sceno ter jo bogatijo s svojo popularnostjo in prepoznavnostjo.

14:40
Televizijsko prodajno okno

Prisrčna družinska komedija, v kateri pravljice oživijo pod režijsko taktirko Michela Hazanaviciusa

Djibi je ljubeč samohranilec, ki si za hčerko Sofijo vsak večer izmišlja izvirne pravljice za lahko noč. V vzporednem pravljičnem svetu, ki ga Djibi imenuje Dežela zgodb, oče nastopa kot princ, ki hčer v vlogi princeske brani pred negativci. Fantazijski svet igra pomembno vlogo v njunem odnosu. Zato se njegov svet ob prvih znamenjih hčerinega odraščanja močno zamaje. Ko Sofija dopolni enajst let, se prvič zaljubi in odreče se očetovim pravljicam, saj si lahko zgodbe izmišlja sama. To se odrazi v vzporednem pravljičnem svetu, kjer Djibi izgublja osrednje mesto v hčerinem življenju, zato se začne boriti za njeno naklonjenost.

Film na domiseln način raziskuje odnose med starši in odraščajočimi otroki. Odlikuje ga razkošna produkcija v hollywoodskem slogu, za katero je zaslužen francoski režiser Michel Hazanavicius, dobitnik oskarja za film Umetnik. Hollywoodski pridih mu daje tudi glasba, ki jo je napisal skladatelj Howard Shore, zaslužen za epsko glasbeno kuliso trilogije Gospodar prstanov.

Izvirni naslov: LA PRINCE OUBLIÉ / Režija: Michel Hazanavicius / Scenarij: Bruno Merle, Noé Debré, Michel Hazanavicius / Igrajo: Omar Sy, Bérénice Bejo, François Damiens, Sarah Gaye, Keyla Fala

Pip se odloči, da bo Poki okrasil masko z njej najljubšimi predmeti. Jasmina mu priskoči na pomoč. Pip opazi, da prihaja Poka, maska pa še ni nared. Prosi Jasmino, da jo dokonča, on pa bo zamotil Poko. Da bi pridobil čim več časa, si izmisli hecno igro. Godrnjavi vratar ji postavlja zapletene izzive, ki jih mora rešiti, preden bo lahko vstopila v igralnico. Izzivi se kopičijo, Poka se jih naveliča, in skrivaj smukne noter. Zagleda masko. Pip je ogorčen, ker mu je pokvarila presenečenje, Poka pa ne razume, zakaj, saj ni imela pojma o tem. Pip spozna, da nisi kriv, če se česa ne zavedaš. Opraviči se Poki, da se je razburil, ker mu je pokvarila presenečenje. In že se vsi trije veselijo nove igre vratarke maškare!

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Nedeljsko popoldne je pogovorna oddaja z elementi humorja in glasbenimi točkami popularnih glasbenikov. Vodita jo prekaljeni voditeljski par: Bernarda Žarn in Jože Robežnik. Voditelja v oddaji gostita aktualne goste iz sveta zabave, glasbe, športa in kulture, studijsko dogajanje pa dopolnjujejo zanimivi prispevki s terena in glasbeni nastopi.

Oddaja Okusi 2 generacij združuje bogato kulturno dediščino slovenske kuhinje s sodobnimi trendi prehranjevanja. Oče Primož Dolničar in sin Gaber v sproščenem vzdušju delita recepte, ki jih navdihujejo tradicionalne jedi naših babic, hkrati pa jih prilagodita sodobnemu okusu in načinom priprave. Oddaja tako predstavlja čudovito zlitje preteklosti in sedanjosti, kjer lokalne in sveže sestavine dobijo osrednjo vlogo.

17:45
Nedeljsko popoldne

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Politično na poglobljen in strnjen način z gosti odstira najpomembnejše politično dogajanje.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Albert ugrabi princa Rudolfa in prisili brata, da na dvor dostavi sporočilo. Otroka bo pognal v zrak. Usmilil se ga bo le, če se namesto njega žrtvuje cesar Franc. Za njegove zahteve prva izve Sisi in se sama odpravi po sina. Kmalu ji sledi še Franc, ki od zaprtega Grünneja izve, kje je skladišče ukradenega streliva. Medtem v Hofburg, ki je zaradi stavke ostal brez osebja, prispe nemški kancler Bismarck. Nadvojvodinja Zofija in grofica Esterhazy po najboljših močeh kratkočasita zbrane, vendar Bismarckovo potrpljenje kopni. Medtem Sisi in Franc padeta v Albertove kremplje, vendar se z Grünnejevo pomočjo rešita iz ognjenih zubljev in še pravi čas prispeta na pogajanja, ki naj bi Evropi zagotovila mir.

SISI (III.) / koprodukcija / 2023
Scenarij: Elena Hell, Robert Krause, Andreas Gutzeit
Režija: Sven Bohse, Miguel Alexandre
V glavnih vlogah: Dominique Devenport, Jannik Schümann, Désirée Nosbusch, Giovanni Funiati, Murathan Muslu, Tanja Schleiff, Marcus Grüsser

Mediji redno poročajo o različnih oblikah nasilja med mladimi, od fizičnega do verbalnega; objave na spletu pa vodijo celo do samomorov. Nasilneži so pogosto uspešni in priljubljeni posamezniki, ki jih žrtve ne upajo prijaviti, večina drugih ljudi, ki za nasilje vedo, pa molči, tudi v strahu za svoj socialni status. Odrasli sicer obsojajo vsako obliko nasilja, v praksi pa so nasilni tudi v prisotnosti otrok – doma, v šolah in ob športnih igriščih. Vse to so izzivi, pred katerimi stojijo starši, učitelji in celotna družba. O odzivih na vrstniško nasilje in preprečevanju tega bo govorila dr. Katja Košir, zaposlena na Oddelku za psihologijo Filozofske fakultete Univerze v Mariboru. Raziskovalno in strokovno se ukvarja predvsem s psihosocialnimi vidiki šolanja in z vrstniškim nasiljem. Je tudi svetovalka in mentorica v spletni svetovalnici za mlade To sem jaz. Pogovor vodi Zvezdan Martić.

21:50
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:05
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Adamant je edinstven dnevni center na ladji v središču Pariza, kjer se vsak dan srečujejo odrasli z duševnimi motnjami in se udeležujejo različnih delavnic in pogovorov. Pod vodstvom mentorjev, psihologov, psihiatrov in delovnih terapevtov slikajo, šivajo, muzicirajo, gledajo filme, urejajo časopis, predvsem pa se veliko pogovarjajo. To je kraj, kjer se lahko svobodno izražajo, družijo in znova najdejo stik s svetom. V dokumentarnem filmu spremljamo nekaj iskrivih posameznikov, ki so pred kamero spregovorili o svojih željah, strahovih in izkušnji spopadanja z duševno motnjo, pa tudi o pomenu umetnosti v vsakdanjem življenju.

ON THE ADAMANT / SUR L'ADAMANT / Francija / 2022 / Režija: Nicolas Philibert

ELEGIČNI TRIO V g-molu (1892) Sergeja Rahmaninova v izvedbi tria SILENZIO pod mentorstvom prof. F. Rizmala je nastal v okviru dokumentarnega filma 'Ruska kapelica - elegija pod Vršičem', nastalega v Dokumentarnem programu KUP TVS.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

01:00
Napovedujemo

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov