Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 30. okt. 2020

Val 202 • Pet, 30. okt.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Ste vedeli, da ljudske oziroma tradicionalne uspavanke pripovedujejo tudi o smrti, lakoti, revščini in pomanjkanju? Kaj pa sodobne? Te so usmerjene k otroku. Obojim je skupna melodija, ki je po navadi tolažeča, pomirjajoča in mehka.
'Uspavankologinja' Katarina Juvančič pravi, da je uspavanka ritmizirano besedilo oziroma napev, ki ga uporabljamo za uspavanje. Pogosto je improviziran.

08:30
Novice

Vznemirjiv kviz, v katerem iščemo pravilne odgovore na tri vprašanja. Na koncu jih morate povezati v en sam zmagovalen odgovor.

V dopoldanskem Navalu na šport bomo ponudili komentar prve četrtine domačega nogometnega prvenstva. V uvodu si nobeno moštvo ni uspelo priigrati občutne prednosti, konkurenca je zgoščena. Zanimivosti in odzive ujamete v dopoldnevu na Valu 202.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Ker živimo v informacijski dobi, je informacij veliko, in vse seveda niso resnične. O tem se je z mladimi ta teden v oddaji Rožnata dolina pogovarjala Uršula Zaletelj. Gostje so bili študent kemije Darjan Anej Fras, študent matematike Črt Kolenc in diplomantka filozofije, politike in ekonomije z Univerze v Oxfordu Ana Vilhelmina Verdnik. Govorili so o odnosu do znanja in znanosti, debata je nanesla tudi na teorije zarote. Kaj menijo o vplivnežih, ki po spletu širijo svojo interpretacijo krize zaradi korone, pa tudi znanstvenih dognanj in ukrepov?

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V 18. vzporedniku se sprašujemo o stanju v državi, ki je po številu smrti zaradi bolezni covid 19 na četrtem mestu na svetu. Poleg dejstva, da v Rusiji od začetka oktobra število odkritih primerov strmo raste, se je država v zadnjih mesecih zapletla v dva nova konflikta, v katerih ima veliko vlogo. Z našo moskovsko dopisnico Vlasto Jeseničnik razmišljamo, kateri deli Rusije so najbolj kritični v drugem valu okužb s koronavirusom, v kakšen položaj je Rusijo postavila obnovljena vojna v Gorskem Karabahu ter kako trdno ruska oblast podpira spornega predsednika Lukašenka v Belorusiji. Vprašamo se tudi, kako v Moskvi tokrat gledajo na predvolilno tekmo v ZDA.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

13:30
Domači predlogi za Popevko tedna

13:42
Tuji predlogi za Popevko tedna

Namig za preživljanje prostega časa bo podal novinar Borut Mehle.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

14:40
Glasovanje za popevko tedna

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna; tokrat bo to storil Aleš Smrekar.

17:20
Vremenska napoved: Pogovor z vremenoslovcem

17:30
Novice

17:35
Obvestila

V popoldanskih športnih minutah se bomo posvetili kolesarski dirki po Španiji in spremembam v ekipi Kaje Juvan. Ena najuspešnejših slovenskih teniških igralk si želi novih korakov proti vrhu svetovnega tenisa. Zanimivosti boste ujeli v Navalu na šport.

Žiga Klančar bo po 20.00 predvajal glasbo s senčne strani popa. Uro kasneje bo Matjaž Ambrožič nadaljeval tudi s kolumbijsko umetnico Elo Minus. Prvenec ekstremno nadarjene mlade glasbenice je, kot pravi Matjaž, zelo prikupno vpadljiv. Zaključek petkovega večera pa bo pripadel elektronskim novostim, Tim Urbanya bo po 22.30 predstavil tudi del novega celovečerca britanskih prvakov Faithless.

19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00

19:30
Popevka tedna

Novice in intervjuji iz sveta glasbe. Opozarjamo na nove pesmi, domače in tuje.

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Najsi je njen izraz v največji meri temačni pop, nato discoidni techno ter šele pozneje arhaična eksperimentalna elektornika, kolumbijsko umetnico Elo Minus najprej srečujemo v Galeriji. Prvenec ekstremno nadarjene mlade glasbenice je tako zelo prikupno vpadljiv. V tokratni izdaji tudi nekaj pravega džeza, kajti seznam predvajanja dopolnjujeta Jure Pukl in Miles Davies. Krepak kos hiphopovske delikatese bo vključeval najboljše takšne uspešnice z novega albuma Gorillaz. Splošna termika rubrike bo dokaj melanholična. Pa vendar bo to sklenila elegija Srečne mladine, ha.

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

Petkov večer na Valu 202 bodo tudi tokrat zaznamovale novosti s sveta elektronske glasbe, med drugimi bomo predstavili del novega celovečerca britanskih prvakov Faithless, aktualni singel priljubljenega švedskega proizvajalca melodične elektronike Erica Prydza, z mešanico jazza in housa nas bo tokrat opremil mladi producent in multiinstrumentalist Crackazat, v neprekinjenem miksu pa se bodo ta konec tedna vrteli tudi MistaJam, Prospa, Trance Wax in drugi.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov