Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 30. sep. 2021

Val 202 • Čet, 30. sep.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Gost oddaje bo mlad slovenski umetnik, ki študira na Kraljevi akademiji za likovno umetnost v Londonu. Tja se je pravkar vrnil po več kot leto in pol trajajočih nepričakovanih "počitnicah" v rodni Novi Gorici, kamor se je že ob prvem valu epidemije zatekel tik pred praktično popolnim zaprtjem in ustavitvijo družbenega življenja, s tem pa tudi študijskega procesa v Britaniji. Pripoveduje o svojem delu v času epidemije, primerja izkušnje od doma s tistimi, ki jih je bil deležen na Otoku, in trenutni atmosferi, ki je tam diametralno nasprotna slovenski: medtem ko mi z zaskrbljenostjo pričakujemo novo epidemično krizo, je v zraku nad Londonom čutiti "vse manj korone".

08:30
Novice

V dopoldanskih športnih minutah bo v središču pozornosti nogomet. Zaokrožili bomo tekme v ligi prvakov in se posvetili gostovanju Mure v konferenčni ligi v Londonu.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

V tokratnem Avtonomu predstavljamo beograjsko organizacijo Kreni Promeni. Njeni člani prihajajo iz različnih področji, druži pa jih vera v pravičnost, solidarnost in pogum. Kot imajo zapisano na spletni strani, s strateškim načrtovanjem pomagajo mobilizirati državljane, da se ti laže spopadajo s problemi v skupnosti. Načini boja so različni: spletne peticije, protesti, kreativne akcije, medijski pritisk in predlogi pravno ustreznih rešitev pristojnim uradnikom.

Septembra so Ime tedna in hkrati tudi kandidati za Ime meseca postali: kolesar Primož Roglič, humanitarka Ana Tasič, kapetan slovenske odbojkarske reprezentance Tine Urnaut in najuspešnejši trener juda Marjan Fabjan.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Teja Rebernik je doktorska študentka jezika in kognicije na univerzi v Groningenu na Nizozemskem. Zanima jo raziskovanje težav motorike govora in predvsem, kako bolniki s parkinsonovo boleznijo načrtujejo svoj govor. Pravi, da je pri govoru tako, da moraš vedeti, kaj boš rekel, kateri zvok boš izgovoril. Vse to urejajo procesi v možganih, parkinsonova bolezen pa vpliva na možgane, posledično na neki točki tudi na govor: "Ni težava le, da bolniki nečesa ne znajo izgovoriti, ampak tudi to, kako načrtujejo zvok ali sekvenco zvokov," pravi Teja Rebernik. Pri raziskovanju si pomaga s posebno napravo - elektromagnetično artukulografijo oziroma EMO, kjer na jezik, čeljust ali ustnice postavi senzorje in ob pomoči elektomagnetičnega polja snema, kako se ti artikulatorji govora premikajo. Teja pravi, da se je za tovrsten študij odločila tudi na podlagi osebne izkušnje, saj je imel njen dedek parkinsonovo bolezen. Težave pri govoru je tako opazovala od blizu. Poslušajte jo v četrtek ob 12.00, kjer bo povedala tudi, zakaj se je njena fotografija znašla na mobilnem laboratoriju njihove fakultete.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Predstavili bomo uspehe mladih oblikovalcev od Dunaja, Milana, Berlina in Zagreba na septembrskem Tednu oblikovanja "Design Week".

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Odbita do bita pot po severnih državah Evrope, ki so pregovorno bolj tehnološko razvite, začenja doma. V Slovenijo se je po letih bivanja v Londonu, Oslu in Stockholmu vrnila Tjaša Saje, strokovnjakinja za marketing, ki je sodelovala z največjimi tehnološkimi podjetji na svetu. Maruša in Anže preverjata, če drži, da niti brezdomci na Švedskem ne sprejemajo gotovine, da je Stockholm evropska Silicijeva dolina in da ima Švedska 6-urni delovnik.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Nogometaše Mure čaka tekma s Tottenhamom v evropski konferenčni ligi. V popoldanskih športnih minutah pogledamo še onstran Atlantika na priprave moštev v ligi NBA.

V Obletnici albumov obujanje spominov na četrti album skupine Led Zeppelin, ki letos praznuje svojo petdesetletnico.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Gledališki režiser Janez Pipan je tudi avtor odrske priredbe To noč sem jo videl po romanu Draga Jančarja.

V večeru na Valu 202 pospremimo tekmo nogometašev Mure proti Tottenhamu na prvem gostovanju v skupinskem delu konferenčne lige.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov