Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 8. okt. 2021

Val 202 • Pet, 8. okt.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Tadej in Uršula opozarjata na jezikovne posebnosti, zanimivosti, posebne primere rabe jezika in razširjene napake.

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno. Tokrat o bibliji, sveti knjigi krščanstva.

Nogometni četrtkov večer je ponudil še drugi polfinale lige narodov in kvalifikacijsko tekmo mladih reprezentanc Slovenije in Anglije. V nogometni preplet vključimo še napoved tekme slovenske članske reprezentance na Malti. V dopoldanskem Navalu na šport ponudimo še odzive po kvalifikacijski tekmi Kamničank za odbojkarsko ligo prvakinj in tekmi rokometašic Norveške in Slovenije.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Prihodnje leto mnogi glasbeniki napovedujejo vrnitev na svetovne glasbene odre.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V 18. vzporedniku se tokrat obračamo proti državam, s katerimi so se voditelji članic Evropske unije ta teden pogovarjali na Brdu pri Kranju. Zahodni Balkan se še vedno sprašuje glede svoje evropske perspektive, a ta po tokratnem srečanju še vedno ni povsem jasna. Z našim beograjskim dopisnikom Boštjanom Anžinom razmišljamo, ali bodo obljube evropskih voditeljev na Balkan prinesle kaj več optimizma glede pridruževanja EU, katere države so z njimi zadovoljne in katere ne ter kaj bi lahko prineslo napredek pri nekaterih najkočljivejših meddržavnih sporih. Vprašamo se tudi, ali uvrstitev ene besede v skupno izjavo, “širitev”, res lahko štejemo za uspeh.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

13:30
Domači predlogi za Popevko tedna

13:42
Tuji predlogi za Popevko tedna

Priporočilo za preživljanje prostega časa tokrat poda Nataša Bučar, direktorica Slovenskega filmskega centra.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

14:40
Glasovanje za popevko tedna

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Policisti so v torek tako brezmejno zagnano in nediskriminatorno izstreljevali solzivec vsepovprek po ljudjeh v ljubljanskem središču, da so pri tem poškodovali celo svojega pripadnika. Medtem pa na vrhu EU na Brdu pri Kranju politiki niso dosegli nič oprijemljivega.

17:20
Vremenska napoved: Pogovor z vremenoslovcem

17:30
Novice

17:35
Obvestila

V popoldanskem Navalu na šport bosta imela glavno besedo nogomet in tenis. Ponudimo uvod v kvalifikacijsko tekmo Slovenije za nastop na svetovnem prvenstvu in zanimivosti o novem trenerju Kaje Juvan.

18:00
Popevka tedna

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

YoungBoy Never Broke Again ima nov no. 1 album. Sincerely, Kentrell je šele raperjev tretji ter prav tako šele tretji album, ki ga je na vrh ameriške lestvice spravil zaradi nečednosti v zaporu spravljen artist. Zaradi prevelike količine postkriminalnega leporečja bo kak Youngboyev antihit vzcvetel tudi v instrumentalni obliki. Navezo New Orleans - Tottenham bo utril Headie One, ki je izdal nov EP z naslovom Too Loyal For My Own Good, Ichisan pa je svojega novega naslovil Harmona. Kot presenečenje v rubriki nastopita celo Francoza Papooz.

Novice in intervjuji iz sveta glasbe. Opozarjamo na nove pesmi, domače in tuje.

V večeru na Valu 202 spremljamo tekmo Malte in Slovenije v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v nogometu in tekmo Olimpijinih hokejistov v razširjenem avstrijskem prvenstvu.

Ta konec tedna se bodo v RH 202 vrtele sveže elektronske kreacije domačih in tujih glasbenih ustvarjalcev. Med drugimi bomo slišali tudi nekaj izjemne melodične elektronike, ki so jo dostavili Prospa, Gorgon City, Franky Wah in Maceo Plex, hišne ritme nam bodo postregli ATFC, Kormak, Todd Terry in Sonny Fodera, na domačem pa bodo tokrat kraljevali Ichisan, Felman, El Timo in Urban Pfeifer. Ta petek izjemoma ob 23.00 na Valu 202.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov