Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 24. jan. 2022

Val 202 • Pon, 24. jan.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

Vsak ponedeljek izbiramo ime tedna – nekoga, ki je prejšnji teden naredil korak dlje, stopil iz povprečja, dosegel več.

06:30
Novice

Vse bliže so olimpijske igre v Pekingu, vse bolj pod drobnogledom slovenski olimpijci, ki so se tudi prejšnji konec tedna merili na tekmah za svetovni pokal. Utrinke iz Kitzbuehela, v katerem so se smučarji kar dvakrat pomerili na slovitem smuku, boste ujeli v jutranji športni zgodbi.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Vsak ponedeljek izbiramo ime tedna – nekoga, ki je prejšnji teden naredil korak dlje, stopil iz povprečja, dosegel več.

08:30
Novice

Maruša o tehnologiji in odbitih trikih, ki nam olajšajo življenje.

Smučarski skakalci pred olimpijskimi igrami nadaljujejo tekme v Nemčiji. Tekmam v Neustadtu sledi še zadnja postaja v Willingenu. Zanimivosti boste ujeli v dopoldanskem Navalu na šport, v katerem bomo napovedali tudi drugo tekmo slovenskih nogometašev na evropskem prvenstvu v dvoranskem nogometu.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

Vsak ponedeljek izbiramo ime tedna – nekoga, ki je prejšnji teden naredil korak dlje, stopil iz povprečja, dosegel več.

10:30
Novice

Najnovejše poročilo nevladnega britanskega združenja, organizacije Oxfam je opozorilo na močno poglobljeno neenakost po vsem svetu in pritegnilo pozornost s podatkom, kako nepojmljivo visoki so dobički najbogatejših v zadnjih dveh letih in to predvsem na račun pandemije. Od marca 2020 do novembra lani se je namreč premoženje najbogatejših desetih zemljanov podvojilo in je zdaj večje kot je skupno premoženje več kot treh milijard najrevnejših. Pandemija je po drugi strani v revščino potisnila še dodatnih 160 milijonov ljudi, zaradi nedostopnosti do zdravstvene oskrbe, lakote, nasilja nad ženskami in podnebnih sprememb pa je dnevno umrlo 21.000 ljudi. Kako bodo taki globalni trendi razslojevanja vplivali tudi na naša življenja in kako vplivajo na revščino pri nas, ocenjuje eden največjih poznavalcev družbene neenakosti pri nas, predavatelj na Fakulteti za socialno delo v Ljubljani doc.dr. Srečo Dragoš

Izmed treh kandidatov za Ime tedna poslušalci izberejo tistega, za katerega menijo, da si je s svojim dejanjem ali dosežkom zaslužil njihov glas.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Vsak ponedeljek izbiramo ime tedna – nekoga, ki je prejšnji teden naredil korak dlje, stopil iz povprečja, dosegel več.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Po kapitulaciji Italije se je na Cerkljanskem razmahnilo narodnoosvobodilno gibanje, tam je nastalo osvobojeno ozemlje in razvijati so se začele številnedejavnosti. Ob koncu januarja leta 1945 so tam pripravili pravo partizansko zimsko olimpijado. Te se je udeležilo več kot 40 partizanov, ki so tekmovali v veleslalomu, patruljnem teku in skokih, tekmovanje pa si je ogledalo več
kot tisoč gledalcev.
Televizijska premiera dokumentarnega filma Partizanske smučine Cerkno '45 režiserja in scenarista Dušana Moravca, producent in snemalec filma je Matjaž Mrak, bo na sporedu v torek, 25. januarja 2022, ob 21-ih na TVS1.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

16:33
Popevka tedna

Zimske olimpijske igre na Kitajskem bodo prve po 16-ih letih brez Aksla Lunda Svindala v tekmovalnem dresu. Pred tremi leti je, pri 35-ih, končal svojo mega uspešno kariero, katere zadnjo etapo so ujeli tudi filmski ustvarjalci, in nastal je dokumentarni film Aksel. Slovo od kariere za najstarejšega olimpijskega smukaškega zmagovalca v zgodovini ni bilo boleče, so bile pa številne poškodbe, po katerih se je znova in znova vračal. Zaradi ljubezni do športa, tudi do olimpijskih iger. Mednarodni olimpijski komite je po mnenju Norvežana pred odločilnimi potezami. Tudi o tem dvakratni olimpijski in petkratni svetovni prvak v oddaji Evropa osebno.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

V popoldanskih športnih minutah se bomo preselili na Nizozemsko. Slovenska reprezentanca s tekmo proti Italiji nadaljuje evropsko prvenstvo v dvoranskem nogometu. Ujeli boste tudi odzive in zanimivosti z odprtega teniškega prvenstva Avstralije.

Angleška glasbenica FKA Twigs je pred kratkim izdala svež "mixtape", na katerem sodeluje s številnimi prepoznavnimi glasbeniki.

Slovenska reprezentanca bo v dvoranskem nogometu po presenetljivem začetku in neodločenem rezultatu na tekmi s Kazahstanom igrala proti Italiji. Dvoboj bomo pospremili v večeru na Valu 202.

Novo izštekano leto bo odprl glasbeni posebnež, multiinstrumentalist in izjemni vokalist Jan Tomšič. Njegova posebnost je uporaba zelo izraznega izmišljenega jezika, ki ga - poleg slovenščine, nemščine in angleščine - tudi v Izštekanih ne bo manjkalo. Akustičnost, v kateri se Jan počuti kot riba v vodi, ne bo vprašanje, v naboru pa se bo našla tudi kakšna elektronska igračka. Ne zamudite ob 20.00.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu bo po presenetljivem začetku in neodločenem rezultatu na tekmi s Kazahstanom igrala proti Italiji. Dvoboj bomo pospremili v večeru na Valu 202.

Novo izštekano leto bo začel glasbeni posebnež, multiinstrumentalist in izjemni vokalist Jan Tomšič. Skozi krepki dve desetletji delovanja nas bo popeljal kot solist z imenom Yatanu, z okrepljeno zasedbo Yanu in s po dolgih letih oživljeno legendarno skupino Caminoigra. Njegova posebnost je uporaba zelo izraznega izmišljenega jezika, ki ga (poleg slovenščine, nemščine in angleščine) tudi v Izštekanih ne bo manjkalo. Akustičnost, v kateri se Jan počuti kot riba v vodi, ne bo vprašanje, v naboru pa se bo našla tudi kakšna elektronska igračka.

20:01
Izstekani na Valu 202 - BOTER

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov