Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 21. jun. 2023

Val 202 • Sre, 21. jun.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

Slovenski odbojkarji so drugi turnir lige narodov začeli s tekmo proti bronasti z zadnjih olimpijskih iger, Argentini. Na turnirju v Orleansu se bo reprezentanca, katere cilj je uvrstiti se tudi na olimpijske igre v Parizu prihodnje leto, pomerila še s Kanado, Kubo in Brazilijo.

07:00
Druga jutranja kronika: Druga jutranja kronika 07.00, Na sporedu ob 7.00

Kmalu 30 let. Punk in rokenrol. Nato tragedija. Kam, če kam, in kako, če sploh naprej?

08:30
Novice: Novice 08.30

Premierno predvajanje nove domače glasbene produkcije.

V Krakovu se bodo s slovesno prireditvijo uradno začele Evropske igre. Na jugu Poljske se bodo v nekaterih športnih panogah delile pomembne olimpijske točke za Pariz, med prvimi pa so nastope začeli atleti in atletinje. Pester športni spored iz Krakova prepletemo z drugim turnirjem odbojkarske lige narodov, ki ga je slovenska reprezentanca v Franciji odprla s tekmo proti Argentini.

09:30
Novice: Novice 09.30

09:37
Popevka tedna

10:30
Novice: Novice 10.30

Digitalni mediji, z internetom povezane naprave, aplikacije, algoritmi in umetna inteligenca močno vplivajo na odraščanje. V domovih, šolah in mestih je namreč vse več pametnih tehnologij, ki zbirajo podatke o uporabnicah in uporabnikih in okolju, ter tako sooblikujejo vsakdanje življenje. Kako? O tem se je Urška Henigman pogovarjala z doktorico Andro Siibak, estonsko profesorico medijskih študij na Univerzi v Tartuju, ki se raziskovalno ukvarja z novimi tehnologijami in mladimi, od družbenih medijev do zasebnosti in datafikacije oziroma upodatkovljenja.

11:30
Novice: Novice 11.30

11:38
Obvestila: Obvestila 11.38

V dveh mesecih je Sudan zapustilo skoraj pol milijona ljudi. Več kot polovica je žensk in deklic. Do začetka tega meseca so ubili več kot 330 otrok, skoraj 2.000 ranili. Več kot 13 milijonov otrok v državi nujno potrebuje humanitarno pomoč: vodo, zdravstveno oskrbo, prehrano in zaščito. Kaj se dogaja v Sudanu, zakaj ta vojna ni v središču medijskega poročanja in zakaj Tomo Križnar pravi, da velesile tam izvajajo politiko: »ubij sužnja s sužnjem«?

12:30
Novice: Novice 12.30

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Leyre, ki je pred dvema letoma izdala skladbo Energy, zatem pa sodelovala s številnimi domačimi glasbeniki, med drugim se je na EMI predstavila z Guštijem se s skladbo Just me vrača v svoje rnb vode.

14:20
Obvestila: Obvestila 14.20

14:30
Novice: Novice 14.30

15:03
Radio napoveduje: Radio napoveduje 15.03

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice: Novice 16.30

Doktorica Mateja Ratej je znanstvena sodelavka in raziskovalka na inštitutu za kulturno zgodovino ZRC SAZU, kjer se v okviru koncepta historične antropologije posveča preučevanju mentalitet med svetovnima vojnama. Raziskuje biografije preteklih bolj ali manj anonimnih posameznikov ter skozi njihova življenja spoznava njihov čas, družbo, takratne socialne in politične hierarhije ter miselne svetove. Z njo se je v oddaji Proti etru pogovarjala Nina Zagoričnik. Slišali bomo del njunega pogovora.

17:30
Novice: Novice 17.30

17:35
Obvestila: Obvestila 17.35

17:36
Popevka tedna: Popevka tedna 17.36

Ob pestrih športnih bojih na evropskih igrah na jugu Poljske se v popoldanskih športnih minutah posvetimo drugi tekmi slovenske odbojkarske reprezentance na turnirju lige narodov v Franciji in povratku svetovnega prvaka v motokrosu Tima Gajserja na tekmovalna prizorišča.

Dandanes so art-rock ali art-pop epopeje pogosto označene bodisi kot samovšečni eksapizmi bodisi kot eksperimentalne svinčenosti. Načeloma pa za več kot dve taki na sezono tako ali tako nihče nima potrpljenja. Oo neskončnih količinah tesnobe, ki je preferečna stalna sopotnica takih glasbenih del, bi veljalo raje razglabljati na kakem dodatnem forumu ali simpoziju. Christine And The Queena ali Chris ali Héloïse Letissier na četrtem albumu ne varčuje niti s samozavestjo niti z napuhom, prav tako ne z novimi tipi autosugestij in samoterapij, še manj s cinematičnimi harmonijami in čudaško minimalističnimi ritmi, še najmanj pa s poslušalsko toleranco. Toda najbolj uspešna francoska pop izvajalka zadnjih let ima za vso množico odstopanj od izpovednega povprečja profane pop sodobnosti ustrezne atribute in adute. Prvi vtis ob poslušanju pričujočega glasbenega dela je lahko edino: “kaj pa je zdaj to (?)”, kmalu zatem pa je vse veliko lažje, udobneje in sčasoma celo navdušujoče.

Večerni spored 18.25.

18:30
Radijski dnevnik: Radijski dnevnik 18.30, Na sporedu ob 18.30

V večeru na Valu 202 ponujamo najnovejšo epizodo nogometnega podkasta Žoga je okrogla. V njej se posvetimo slovenski reprezentanci, ki je na junijskih tekmah kvalifikacij za Evro 2024, po porazu s Finsko, osvojila točko proti Danski. Vtis z dvoboja proti favorizirani skandinavski reprezentanci je bil sprva spodbuden, na koncu je Slovenija vzdržala nalete gostov. V napadu nenadomestljiv adut Slovenije postaja Benjamin Šeško, steber obrambe pa Jaka Bijol. Slednjega dobro pozna gost podkasta Dušan Kosić, ki je bil njegov selektor v reprezentanci do 17.leta starosti. Kosić je v podkastu debatiral z valovsko trojico, z Boštjanom Janežičem, Markom Cirmanom in voditeljem Luko Petričem.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov