Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 23. jun. 2024

Val 202 • Ned, 23. jun.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

06:00
Novice

Z včerajšnjo večerno tekmo med Belgijo in Romunijo se je končal drugi krog skupinskega dela evropskega nogometnega prvenstva. Nekaj ekip je z mislimi že pri izločilnih bojih, druge pa si morajo osmino finala v Nemčiji še izboriti. Med temi je tudi Slovenija, ki se bo v torek pomerila z Anglijo.

07:00
Druga jutranja kronika: Jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

Valižanski glasbenici so ob začetku kariere namignili, da bi lahko postala ikona britanskega popa. Namigi so se uresničili le bežno in čeprav je osvojila tako gremija za najboljšo vokalno izvedbo prvenca Rockferry in tri nagrade britanske glasbene industrije, je Duffy ostala na radarju le tistim, ki pomnijo. Spomini pa so glasbeno izjemni. Duffy je danes dopolnila 40 let.

08:30
Novice

Anabelle Križnar je doktorica umetnostne zgodovine, ki v Sevilli raziskuje stenske poslikave cerkva. Njena soseska, nekoč romsko naselje, je danes turistični center uličnega dogajanja. V pogovoru razlaga o andaluzijskem delovniku, domnevni lenobi in vročini, ki pa v tradicionalni razgreti regiji letos zamuja.

Z dvobojem skupine E med Belgijo in Romunijo se je končal drugi krog rednega dela evropskega nogometnega prvenstva v Nemčiji, v katerem si je nekaj ekip že zagotovilo igranje v osmini finala. V Stožicah pa se bo nocoj končal turnir odbojkarske lige narodov. Slovenija se bo v zadnji tekmi večera pomerila s Srbijo, ki se še bori za olimpijsko vozovnico.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

Navadno se sprememb in dobrih navad lotimo ob novem letu. Mi pa smo se odločili, da ne bomo čakali na januar, in smo rokave zavihali že maja. V prvih štirih epizodah oddaje Ne čakaj na januar smo tako govorili o pomenu telesne dejavnosti, umovadbe, prostega časa in prehrane. V zadnji epizodi se je Ajda Kus s sogovorniki posvetila spanju.

10:30
Novice

Branko Šturbej velja za enega najvidnejših in najbolj vsestranskih igralcev v slovenskem gledališču. Njegov umetniški opus je osupljivo bogat z več kot sto različnimi gledališkimi, televizijskimi, filmskimi in radijskimi vlogami.
Po gimnaziji in diplomi iz dramske igre in umetniške besede na AGRFT se je leta 1985 zaposlil v SNG Drama Ljubljana. Sledila so leta angažmaja v mariborski Drami. Po sedmih letih pa se je vrnil v ljubljansko Dramo. Leta 2001 se je zaposlil na AGRFT, kjer je danes izredni profesor, do nedavnega pa je bil tudi predstojnik katedre za dramsko igro.
Branko Šturbej je letošnji prejemnik Borštnikovega prstana, ki velja za osrednjo slovensko nagrado za igralsko ustvarjalnost.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

12:30
Novice

Na evropskem nogometnem prvenstvu v Nemčiji se začenja zadnji krog rednega dela tekmovanja, ki bo dal dokončno podobo parov osmine finale. Izločilne boje si bo v torek skušala zagotoviti tudi slovenska reprezentanca, ki ji za uvrstitev med šestnajsterico proti Angliji po vsej verjetnosti zadostuje že neodločeni izid. Ob odzivih iz slovenskega tabora po dveh odigranih tekmah se v nedeljskem športnem popoldnevu posvetimo še preostalim dogodkom, ki so zaznamovali teden. Slovenski odbojkarji so v Stožicah tudi uradno potrdili nastop na olimpijskih igrah v Parizu in bodo turnir lige narodov pred domačim občinstvom nocoj končali proti Srbiji. Košarkarska reprezentanca se pripravlja na olimpijske kvalifikacije v Pireju. Danes bo v Vilni, brez Luke Dončića, odigrala prvo prijateljsko tekmo proti Litvi, v Beogradu se končuje evropsko prvenstvo plavalcev, kolesarji pa so se za državne naslove pomerili v Trebnjem.

13:30
Novice

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:12
Popevka tedna

17:30
Novice

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Odbojkarski turnir lige narodov v Ljubljani se končuje s tekmo Slovenije in Srbije.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov