Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 24. jul. 2024

Val 202 • Sre, 24. jul.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

Do uradnega odprtja olimpijskih iger v Parizu sta le še dva dneva. Pred petkovo slovesnostjo v središču francoske prestolnice so prireditelji predstavnike medijev povabili na tradicionalni sprehod po olimpijski vasi, v kateri bo v času iger prebivalo več kot deset tisoč športnikov in športnic.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

Spomin na zimo 2024. Subjektivno, najboljši domači album leta 2023. Dora Tomori je glas mladih, ki so ostali zaprti, ko se je zdelo, da je to prihodnost.

08:30
Novice

Na evropskih nogometnih zelenicah se s prvimi tekmami 2. kroga nadaljujejo kvalifikacije za uvrstitev v elitno ligo prvakov. Slovenski predstavnik Celje bo zvečer gostil Slovana iz Bratislave. Slovenski rokometaši pa so pred začetkom olimpijskega turnirja odigrali še zadnjo pripravljalno tekmo. V Parizu so se pomerili z domačo izbrano vrsto.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

10:30
Novice

Velika učiteljica, vsestranski vzor, humanitarka, motivatorka, prijateljica. Včasih je težko ubesediti velika dejanja, še bolj velike ljudi. Vseeno smo poskušali zbrati nekaj spominov, zgodb in nepozabnih življenjskih lekcij, ki jih je Anita Ogulin predajala svojim sodelavkam in sodelavcem pri Zvezi Anite Ogulin in Zvezi prijateljev mladine.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V dveh tednih se je zemljevid ameriške politične krajine popolnoma spremenil. Najprej poskus atentata, ki ga je Donald Trump odlično izkoristil za pridobivanje nove podpore, nato še odstop Joeja Bidna od kandidature za drugi predsedniški mandat. Že štiri mesece pred volitvami lahko torej kampanjo označimo za zgodovinsko. Kdo ima v novih okoliščinah več možnosti? Kako spretni bodo morali biti v Demokratski stranki, da bo njihova najverjetnejša kandidatka Kamala Harris lahko dosegla zmago na novembrskih volitvah? Kako se na spremembe odziva javnost? O tem bomo razmišljali v Vročem mikrofonu z zunanjepolitičnim komentatorjem Radia Slovenija Tomažem Gerdenom in dr. Petrom J. Verovškom, predavateljem na univerzi v Groningenu.

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Od bitke med dvema najstarejšima kandidatoma v zgodovini do vprašanja, ali bomo priča izvolitvi prve ameriške predsednice. Ob Bidnovem umiku postaja predsedniška tekma čedalje bolj napeta. Odgovore na vprašanja, kdo bo postal naslednji predsednik ZDA in kakšno vlogo bo imel v današnjem svetu, smo tokrat iskali med mimoidočimi iz tujine. Koliko jih aktivno spremlja ameriške volitve in zakaj so nekateri zaskrbljeni, drugi optimistični, izveste v tokratni oddaji Glas mednarodne ulice.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Gost Evrope osebno je bil tudi nekdanji alpski smučar Bode Miller. V tekmovalni svet smučanja je vnesel veliko drznosti, brez dlake na jeziku pa govori o težavah, s katerimi se spopadajo vrhunski športniki. V oddaji tudi o spominih na uspešno kariero, izzivih, ki jih v alpsko smučanje prinašajo podnebne spremembe in o svoji največji ljubezni – družini.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Dva dni pred slovesnim odprtjem olimpijskih iger v Parizu so v Francijo med zadnjimi odpotovali slovenski odbojkarji.

Navijači bodo na Kongresnem trgu v Ljubljani pričakali Tadeja Pogačarja, zmagovalca Dirke po Franciji in pred tem tudi Dirke po Italiji. Vzdušje boste ujeli tudi v programu Vala 202.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Nogometaši Celja v 2. krogu kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov gostijo Slovan iz Bratislave.

Izbrana nova dela rokovskih, metalskih in bluzovskih glasbenikov ter brskanje po arhivu albumov, ki so bili objavljeni pred desetletji. Zanimivi pogovori s tujimi in domačimi izvajalci, napovednik koncertnih dogodkov in še in še.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov