Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 14. avg. 2024

Val 202 • Sre, 14. avg.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

Po koncu iger 33. olimpijade v Parizu so nekateri športniki spisali zanimive zgodbe med povratkom domov.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

Zgodbe, ki jih piše glasba. Del podkasta, kjer Gušti pove prej neizrečeno.

08:30
Novice

08:45
Glasbeno jutro

Najuspešnejšim slovenskim olimpijcem so pripravili sprejeme v domačih krajih. Judoistko Andrejo Leški in jadralca Tonija Vodiška so navijači pozdravili v Kopru, športno plezalko Janjo Garnbret pa v Slovenj Gradcu. V oddaji podrobneje še o evropskem prvenstvu v odbojki na mivki, ki se je začelo na Nizozemskem.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

10:30
Novice

Poletna letovanja otrok, ki jih omogočajo različne humanitarne organizacije, so za otroke neprecenljiva izkušnja, a to niso doživetja, ki bi jih izkusili skupaj s svojo družino. Skupna doživetja, pa čeprav le enodnevni izlet, obisk bazena ali kina, družinam s slabšo socialno-ekonomsko situacijo pomeni več, kot si lahko predstavljamo. To se je velikokrat pokazalo v akciji Čarobna zima, zato so se na Zvezi Anite Ogulin in ZPM odločili, da projektu dodajo še poletno različico. S sredstvi, zbranimi za Čarobno poletje, so vsaj en brezskrben dan doživetij v Gardalandu izkusile družine z vseh koncev Slovenije.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V Evropi smo trenutno priča enemu najbolj nenavadnih predsedovanj Svetu Evropske unije. Madžarska je predsedovanje prevzela 1. julija, a že do zdaj dvignila toliko prahu kot najbrž še nobena država pred njo. Viktor Orban je takoj zagnal diplomatsko ofenzivo, ki jo je poimenoval mirovna misija. Obiski Kijeva, Moskve, Pekinga in Floride so na noge spravili voditelje evropskih držav in skupnih institucij, saj Orban za tako pobudo ni imel nobenega mandata in ni bila usklajena z drugimi članicami. Mnogi izmed voditeljev so hitro v izjavah za medije in na družbenih omrežjih pojasnjevali, da Orban ne govori v imenu celotne EU. A kako se evropske institucije in voditelji sploh lahko odzovejo v takem primeru? Kakšne ukrepe lahko sprejmejo proti politiku, ki ne sledi usklajenim stališčem zveze, a trenutno zaseda viden položaj v ustroju EU?
Gosta: Szabolcs Panyi, madžarski raziskovalni novinar
dr. Peter Verovšek, politolog, Univerza v Groningenu

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Italija, Španija in Hrvaška še zmeraj veljajo za najbolj obiskane turistične destinacije v Evropi in po podatkih Eurostata največ turistov prihaja iz držav članic Evropske unije. Mimoidoče turiste smo vprašali, zakaj se odločajo, da raje dopostujejo v domači državi ali nedaleč stran od doma. Je potovanje znotraj domače državeres cenejše in kakšne so njihove izkušnje z dopustovanj v državah izven EU?

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Prvi gost poletne oddaje To je moja muska bo Filip Vadnu. Kitarist v bendu Vazza ter član zasedbe Wckd Nation, ki si odre deli še s številnimi drugimi glasbeniki, je za valovske poslušalce izbral tri pesmi, ki imajo v njegovem življenju posebno mesto.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

S tekmo evropskega superpokala med aktualnima zmagovalcema nogometne lige prvakov in evropske lige se bo še uradno začela nova sezona nogometnih klubskih tekmovanj. Za prestižno lovoriko se bosta zvečer v Varšavi pomerila Real Madrid in Atalanta. Ob nogometu se posvetimo še smučarskim skokom. Poletni del sezone se začenja v Courchevelu.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Izbrana nova dela rock, metal in blues glasbenikov ter brskanje po arhivu albumov, ki so bili objavljeni pred desetletji. Zanimivi pogovori s tujimi in domačimi izvajalci, napovednik koncertnih dogodkov in še in še.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov