Samostojna poslovna pot v gostinstvu se je za Zofko Kanovnik začela leta 1998, ko je odkupila staro gostišče in se lotila prenove. Danes vodi družinski hotel in že načrtuje gradnjo hotela s petimi zvezdicami. Hčeri, ki sta se ji pridružili v poslu, prav tako sledita viziji ekipe, ki prisega na tradicijo s pridihom sodobnosti. O gostinstvu in izzivih panoge pa so govorili tudi na 14. Dnevih slovenskega turizma. Poseben poudarek je bil na trajnosti, podprti z inovacijami in sodobnimi tehnološkimi rešitvami, ter ohranjanju gostoljubnosti. Udeleženci so spregovorili tudi o tem, kako v nepredvidljivem in spreminjajočem se okolju ohraniti ter hkrati razvijati Slovenijo kot trajnostno in privlačno turistično destinacijo. Izbira poklica je ena izmed najpomembnejših odločitev v življenju. Da bi bilo mladim lažje, številne ustanove in združenja pripravljajo promocijske dogodke predvsem za deficitarne poklice. Ena takih prireditev je bil tudi Karierni sejem v Mariboru, ki ga je v dveh dneh obiskalo rekordnih 6500 mladih.