Gantarju se zdi uporaba Slovenske varnostno-obveščevalne službe za politično obračunavanje nesprejemljiva. Foto: RTV SLO
Gantarju se zdi uporaba Slovenske varnostno-obveščevalne službe za politično obračunavanje nesprejemljiva. Foto: RTV SLO
Gantarju ni znano, da bi se društvu pridružil Slavko Gaber, ki je zadnji izstopil iz poslanske skupine LDS-a. Foto: RTV SLO

"Eno je bilo ustanoviti stranko v letu 1990, drugo je danes, ko je politični prostor že strukturiran. Najprej smo ustanovili združenje Zares, da bi pripravili teren za ustanovitev stranke - in to bomo v letošnjem letu tudi ustanovili," je povedal gost spletne klepetalnice MMC-ja.

Gantar je dejal, da je zelo težko odšel iz LDS-a, saj je bil zraven pri ustanavljanju stranke. "Po moje je LDS zašel v nekakšen "radikalizem" in je zgubil na prepričjivosti, hkrati pa ni uspel kaj dosti ponuditi. Na človeški ravni ni bilo več kemije. Tako kot pred nekaj meseci Real Madrid. Sami odlični nogometaši, ampak slabo igrajo skupaj."

Gantar je povedal, da bo društvo Zares kmalu prerastlo v stranko. "Politična elita se je preveč omejila na krog izbrancev, zato bomo poskušali razkleniti ta krog," je dejal in dodal, da društvo ne "novači" poslancev in da ne ve, če se jim bo še kdo pridružil.

Drnovšek za predsednika
Gantar bi na mestu predsednika države najraje videl Drnovška. O sporu med predsednikom vlade in države je dejal, da "je uporaba Sove za politične obračune povsem nesprejemljiva. Janša je v poslanskem odgovoru na vprašanje Terčona napovedal takšen obračun z Drnovškom - slabo in nesprejemljivo".

Ministrski stol ga ne zanima
Ministrski stol nekdanjega ministra za informacijsko tehnologijo ter za okolje ne zanima, saj pravi, da je bilo deset let ministrovanja dovolj.

Ana Jurišič