V Ljubljani je novo leto pričakalo več kot 30.000 ljudi. Foto: MMC RTV SLO
V Ljubljani je novo leto pričakalo več kot 30.000 ljudi. Foto: MMC RTV SLO
Silvestrovanje po Sloveniji

Obiskovalci so v Ljubljani napolnili vsa prizorišča - Prešernov trg, Mestni trg, Pogačarjev trg in Križanke. Poleg Slovencev se je v prestolnici od starega leta poslovilo še veliko Italijanov in državljanov drugih držav nekdanje Jugoslavije, poroča Radio Slovenija. Polnočni ognjemet z Ljubljanskega gradu je letos namesto deset minut trajal slabih pet minut, že tradicionalno pa je zbrane v novo leto z odštevanjem popeljal ljubljanski župan Zoran Janković.

Ste tudi vi silvestrovali na prostem? Delite vaše foto- in video utrinke z drugimi uporabniki Mojega spleta.

Zadnjo noč v letu je množica pričakala tudi na Trgu svobode v Mariboru. Po podatkih Zavoda za turizem Maribor se je v štajerski prestolnici in okolici zbralo približno 10.000 ljudi, nebo nad Mariborom pa je razvestlil osemminutni ognjemet. Desetminutni ognjemet pa je razveselili 5.000 obiskovalcev Trga celjskih knezov v Celju.

Veselo je bilo tudi na Obali. V Kopru je na prostem silvestrovalo približno 4.000 ljudi, množica pa se je zabavala tudi v Izoli. Zaradi slabe vremenske napovedi je bilo silvestrovanje na piranskem Tartinijevem trgu odpovedano, vendar so organizatorji zabavo organizirali v Luciji, kjer se je po poročanju Radia Slovenija zbralo nekaj tisoč ljudi. V zadnjih dneh so se napolnili tudi hoteli.

Okoli 4.000 ljudi pa je leto 2010 pričakalo v Novi Gorici, kjer je nebo opolnoči razsvetlil sedemminutni ognjemet.

V spodnji fotogaleriji si lahko ogledate nekaj fotografij s silvestrovanja v Mariboru in Ljubljani.

Silvestrovanje po Sloveniji