Predsednica komisije poslanka SD-ja Majda Potrata sprva seje ni želela sklicati. Foto:
Predsednica komisije poslanka SD-ja Majda Potrata sprva seje ni želela sklicati. Foto:

Kot je znano, je Anton Rop izjavil, da je leta 2004 Sova ujela dogovarjanje o incidentih v Piranskem zalivu med Janezom Janšo in Ivom Sanaderjem. V poslanski skupini SDS-a so že takrat izrazili ogorčenje, da nekdanji premier s tako lahkotnostjo obtožuje sedanjega premierja Janeza Janšo.

Potrata: Podpihovanje zgodbe
Za Potratovo, ki je končno ugodila pozivom SDS-a, gre "za enega izmed poskusov podpihovanja zgodbe, za katero ves čas trdijo, da sploh ne obstaja". Pričakuje, da se bo, kot domnevno najbolj prizadeti, seje udeležil tudi premier Janez Janša. Potrata je na sejo povabila tudi Antona Ropa, predsednika parlamentarne komisije za nadzor varnostnih služb Pavla Gantarja, varuhinjo človekovih pravic Zdenko Čebašek Travnik, predsednika vrhovnega sodišča Franca Testena in nekdanjega direktorja Sove Iztoka Podbregarja.

K sklicu seje so v SDS-u predsednico komisije Majdo Potrata prvič pozvali že julija, nato pa poziv ponovili, potem ko je Potratova sporočila, da seje ne namerava sklicati.

Razlog poslovniška določila
Potrata je razlog za zavrnitev zahteve za sklic seje ob prvem pozivu navedla poslovniška določila, saj naj bi po njenem s sklicem seje posegli v pristojnosti komisije DZ-ja za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb.