Peter Agba je lansko poletje v Ljubljano prispel iz Zagreba, kjer je zastopal Dubravo, in se hitro uveljavil kot pomemben adut na sredini igrišča, kjer opravi ogromno dela pred obrambno vrsto.

"Počutim se izjemno! Zelo sem vesel, da smo se z vodstvom dogovorili, da bom tudi v prihodnje del kluba, ki je že lani ob mojem prihodu v Slovenijo izkazal veliko željo po sodelovanju. Novi dogovor je dokaz, da sem na pravi poti. Letos smo tudi kot ekipa napredovali. Uvrstitev v Konferenčno ligo je presenetila mnoge, a s soigralci se odlično razumemo in od prvega dne dalje smo pod vodstvom novega trenerja preprosto verjeli v to," je za spletno stran Olimpije povedal Agba, ki je v letu dni odigral skupno 43 tekem za ljubljanski klub.

Debitiral na večnem derbiju

Agba ima v zeleno-belem dresu doslej 34 ligaških nastopov, tri pokalne ter šest v Evropi, pri čemer je v celoti odigral vse tekme letošnjih kvalifikacij za Konferenčno ligo. V zeleno-belem dresu je lani debitiral 16. septembra na večnem derbiju z Mariborom, ki ga je Olimpija dobila z 2:1. Bolj kot napadalni prispevek (ena podaja) je ključno njegovo neutrudno delo v vlogi zadnjega moža vezne linije, ki pokriva prostor pred osrednjim delom obrambe.

Mladi nogometaš iz mesta Kano na severu Nigerije velja za enega mladih stebrov Olimpije, ki jo v naslednjih tednih in mesecih čaka boj v Konferenčni ligi in za vrh slovenskega prvenstva.

V Domžalah za napredovanje v pokalu Slovenije

Olimpijo danes čaka še tretje tekmovanje. V Pokalu Pivovarne Union Ljubljančani ob 18.00 gostujejo pri Domžalah, trenutno zadnjeuvrščeni ekipi Prve lige. Varovanci Victorja Sancheza uživajo v sanjskem štartu, saj so na prvih 15 tekmah sezone 2024/25 neporaženi in veljajo za nesporne favorite na prvoligaškem obračunu v pokalu Slovenije.