Veselje Celjanov po izjemnem golu Nina Kouterja. Foto: www.alesfevzer.com
Veselje Celjanov po izjemnem golu Nina Kouterja. Foto: www.alesfevzer.com

Državni prvaki so s tretjo zmago ob tekmi manj napredovali na šesto mesto, debitanti v Prvi ligi pa so klonili šestič, toda favoriziranim Celjanom so nudili dostojen odpor. Gostitelji so sicer imeli v knežjem mestu pričakovano več priložnosti, toda tudi Nafta je bila nevarna. V četrti minuti so najprej lepo akcijo izpeljali varovanci Alberta Riere. Luka Bobičanec jo je začel, zaključil pa Mario Kvesić, ki pa je bil malce premalo natančen. Žoga je po njegovem poskusu oplazila prečko.

Krasni zadetki na obračunu Celja in Nafte

Poskus Damjana Vukliševića so v sedmi minuti gostje blokirali, sami pa so prvič zapretili v 19. minuti, ko je Milan Gabor Klausz meril prek vrat. Po imenitni podaji v prostor Svita Sešlarja se je lepa priložnost ponudila Ivanu Brniću, ki pa je bil premalo natančen. Celjani so imeli terensko premoč, ki so jo kronali tik pred koncem prvega polčasa. Aljoša Matko se je dobro zagradil v kazenskem prostoru, nato pa žogo podal Ninu Kouterju, ki je z zunanjim delom nogometnega čevlja silovito sprožil z 20 metrov in zadel levi zgornji kot vratarja Žana Mauricia.

Domača vrsta je odlično začela drugi polčas. Že v peti minuti nadaljevanja je zadel Svit Sešlar, ki je prišel na posojo iz Turčije. 22-letni vezist, ki je igral v mlajših selekcijah Celja, pred odhodom v tujino pa je bil član Olimpije, je prejel žogo na robu kazenskega prostora, nato preigraval med tremi gostujočimi nogometaši in žogo poslal pod prečko za 2:0. V nadaljevanju je bila nevarna tudi Nafta. Najprej je Lovro Štubljar dobro posredoval po strelu Harisa Kadrića z glavo, v 81. minuti pa je znižala. Rezervist Zsombor Kalnoki-Kis je pobegnil Sešlarju, nato pa s 25 metrov žogo zavrtinčil v mrežo. Po prejetem zadetku so Celjani zaigrali bolje in v 92. minuti potrdili zmago. Z glavo je končni izid postavil David Zec.

Koprčani nemočni v Ljudskem vrtu

Celje se bo v sredo v preloženi tekmi 2. kroga pomerilo z Mariborom, ki je dosegel drugo zaporedno zanesljivo domačo zmago. V Ljudskem vrtu je bil tokrat boljši od Kopra, s tremi točkami pa je skočil na drugo mesto. Za vodilno Olimpijo zaostaja za tri točke, ima jih pa enako kot Bravo in Mura. Vijoličasti, ki so narekovali ritem igre, so prvi zapretili v 21. minuti, ko je po levi strani preigraval razigrani Marko Božić. V sredini je našel Orpheja Mbino, ki pa je meril mimo vrat.

Maribor z 2:0 ugnal Koper

Minuto pozneje so gostitelji povedli, v akciji pa je bil znova gabonski napadalec. Maribor je v štirih potezah matiral primorsko obrambo. Josip Iličić je podal Janu Repasu, ki je nato med zgoščeno gostujočo zadnjo vrsto spravil žogo do Mbine. Ta se je dobro znašel ob Maju Mintterndorferju in Sandru Jovanoviću, nato pa premagal Metoda Jurharja. Po krajši prekinitvi je VAR potrdil zadetek. Do odmora je najnevarnejšo priložnost imel Koper, Peter Pteriško pa je z roba kazenskega prostora meril prek vrat.

V uvodnih minutah drugega dela je na gostujoči strani priložnost zamudil Nikola Burić, Jurhar pa je dobro posredoval po strelu Mbine, ki se je po podaji Božića na približno desetih metrih otresel Ahmeda Sidibeja. Minuto pozneje so domači nogometaši povišali prednost. Božić je krenil v prodor. Podal Mbini, ta je takoj žogo preusmeril proti Iličiću, ki jo je vrnil Božiću, avstrijski nogometaš pa jo je z diagonalnim strelom z desne strani poslal v malo mrežico. Do konca srečanja sta bila Bradley Mbondo na domači in Omar El Manssouri na gostujoči strani iz ugodnih položajev malce nenatančna.

Mariborčani z novimi okrepitvami gladko odpravili Koper

Na obračunu Brava in Domžal mreži ostali nedotaknjeni

Zaradi sanacije zelenice v Stožicah je bila tekma med Bravom in Domžalami v Spodnji Šiški. Ljubljančani so na sedmi zaporedni tekmi ostali neporaženi. Na drugi strani so Domžalčani uspešno začeli pot z novim trenerjem Dejanom Dončićem. Prekinili so niz treh porazov, osvojili pa drugo točko v sezoni, tudi to proti ljubljanski zasedbi, saj so do zdaj remizirali le z Olimpijo, ostale tekme pa izgubili.

Bravo in Domžale brez zmagovalca

V prvem delu so bili nevarnejši Ljubljančani, največjo priložnost pa so imeli v sedmi minuti, ko je z roba kazenskega prostora streljal Milan Tučić, toda Ajdin Mulalić je dobro posredoval. Domžalski vratar se je izkazal tudi po poskusu Marka Španringa z razdalje po pol ure igre. Tudi v drugem delu je imel Bravo več priložnost, toda tudi gostje so bili nekajkrat nevarni. V 60. minuti je z velike razdalje sprožil Tom Tolić, z lepo parado pa je bil na pravem mestu Uroš Likar. Takoj zatem je po levi strani prodrl Danijel Šturm, v gneči je do strela prišel Mario Krstovski, toda žogo je pred vrati odbil Beno Selan.

68. minuta je tekla, ko je Šturm iz dobrega položaja meril mimo vrat. Pet minut pozneje se je izkazal znova Mulalić. Najprej je nevaren poskus Matica Ivanška blokiral Abraham Nwankwo, iz neposredne bližine pa je odbito žogo Matej Poplatnik poslal v gostujočega čuvaja mreže. Napadalec Brava je imel v 78. minuti še eno lepo priložnost, ko ga je našel Španring, toda domžalska obramba je bil zgoščena pred vrati in pravočasno blokirala njegov poskus.

Domžalčani so bili z osvojeno točko lahko zadovoljni. Foto: www.alesfevzer.com
Domžalčani so bili z osvojeno točko lahko zadovoljni. Foto: www.alesfevzer.com

Prva liga Telemach, 8. krog

BRAVO – DOMŽALE 0:0
500 gledalcev

CELJE – NAFTA 1903 3:1 (1:0)
1900; Kouter 44., Sešlar 50., Zec 92.; Kalnoki-Kis 81.

MARIBOR – KOPER 2:0 (1:0)
2500; Mbina 22., Božić 58.

Sobota:
MURA
– PRIMORJE 4:0 (2:0)
1000; Vizinger 39., 54., 78., Juncaj 45.

KALCER RADOMLJE – OLIMPIJA 0:2 (0:0)
Florucz 53., Boultam 76./11-m
RK: Gnjatić 71./Radomlje


Lestvica:
Lestvica:                              
OLIMPIJA            8  5 3 0  14:3  18 
MARIBOR             7  4 3 0  15:6  15 
BRAVO               8  4 3 1  13:6  15 
MURA                8  5 0 3  12:10 15 
KOPER               8  4 1 3   9:4  13 
CELJE               7  3 2 2  11:10 11 
PRIMORJE            8  3 0 5   9:17  9 
NAFTA 1903          8  2 0 6   8:17  6 
KALCER RADOMLJE     8  1 2 5   6:12  5 
DOMŽALE             8  0 2 6   5:17  2