Olimpija na Reki iztržila ugoden izid 1:1, tudi Maribor ima še vse možnosti

Olimpija tudi po težkem gostovanju na Reki ostaja neporažena. V novi sezoni pod vodstvom Victorja Sancheza poraza ne pozna deset tekem. Neodločen izid na Rujevici, ki so ga Ljubljančani izvlekli po zaostanku, pa je še toliko pomembnejši, saj ta pomeni dobro izhodišče pred obračunom v Stožicah.

V 5. minuti je Rijeka prvič zapretila, Marco Pašalić je podal Franju Ivanoviću, branil je Matevž Vidovšek. Šest minut pozneje je Pašalič poskusil s strelom od daleč, vratar Olimpije je bil zanesljiv. Agustin Doffo je v 14. minuti streljal z 11 metrov, toda žoge ni najbolje zadel, tako je poskus končal čez gol. V 21. minuti je Pašalić streljal iz kota, zadel je prečko.

Rijeka je povedla v 33. minuti – Franjo Ivanović je po podaji Tonija Fruka z diagonalnim strelom zatresel ljubljansko mrežo.

V 45. minuti je Florucz zapravil prvo priložnost zmajev – David Sualehe je z leve strani poslal predložek pred vrata Rijeke, Raul Florucz pa ni dovolj natančno meril s treh metrov, žogo je poslal čez gol.

V 50. minuti je Ivanović streljal s 15 m, toda drugega zadetka mu ni uspelo doseči. Sledili sta dve priložnosti zmajev. V 53. minuti je Pedro Lucas streljal z roba kazenskega prostora čez gol. Minuto zatem je Nemanja Motika streljal iz obrata, žoga je šla malo mimo vrat.

V 55. minuti je Pašalić preigraval in streljal, obramba ljubljanske ekipe pa je žogo pravočasno izbila. V 61. minuti se je po poskusu Pašalića znova z obrambo izkazal Vidovšek.

Olimpija je izenačila v 76. minuti. 11-metrovko je zanesljivo izvedel Pedro Lucas. Sodnik je dosodil najstrožjo kazen, ker je Gabriel Rukavina v kazenskem prostoru na tla zrušil Jorgeja Silvo. V 88. minuti je Ivan Durdov zadel z glavo, toda sodnik gola zaradi prepovedanega položaja ni priznal.

Rijeka je v šestminutnem sodniškem dodatku znova močneje pritisnila, a ljubljanska obramba na čelu z zanesljivim Vidovškom je zdržala.

Povratna tekma bo 29. avgusta ob 19.00.

Konferenčna liga, 4. predkrog, prva tekma

RIJEKA − OLIMPIJA 1:1 (1:0)
6487; Ivanović 33.; Pedro Lucas 76./11-m

Sodnik: Cesar Soto Grado (Španija)

Povratna tekma bo 29. avgusta ob 19.00.