Foto:
Foto:
V Tajpeju se je zbralo okoli pol milijona protestnikov.

Čen, ki je imel prvo tiskovno konferenco potem, ko je prejšnjo soboto na predsedniških volitvah za 30.000 od 13 milijonov glasov premagal opozicijskega kandidata Ljena Čana, je dejal, da bo pristal na ponovno štetje glasovnic takoj, ko se bo Ljen tudi uradno pritožil na izide volitev.

Hkrati je Čen obljubil, da bo odstopil, če njegovim nasprotnikom uspe dokazati, da je bil poskus atentata dan pred volitvami le zaigran. Čen je bil takrat lažje ranjen v trebuh.

Množični protesti

V glavnem mestu Tajvana so se zbrali opozicijski protestniki, ki so zahtevali ponovno štetje glasov predsedniških volitev, ker naj bi bile te ponarejene.

Kandidat opozicije Ljen Čan je ponovno izvoljenega predsednika Šujbjana obtožil volilne prevare in zahteval ponovno štetje glasov.

V Tajpeju se je v soboto pred predsedniško palačo zbralo pol milijona protestnikov, ki so zahtevali ponovno štetje glasovnic na predsedniških volitvah.

Kitajska pa je izrazila nezadovoljstvo nad ameriškim voščilom Šujbjanu, saj to smatra za vmešavanje v kitajske notranje zadeve.