Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Arhiv

Dnevna soba Premagati tremo

26. 9. 2024

Bernardo Žarn bosta v Dnevni sobi obiskala Katarina Habe, doktorica psihologije in komik Žan Papič. O tem, kako premagati tremo bosta govorila. Nasveti, triki in čisto praktični primeri, kako javni nastop izvesti čim bolje in zakaj popolna odsotnost vznemirjenja pred nastopom ni dobra.

Dnevna soba Paraolimpijske igre

25. 9. 2024

Pozdravljeni v Dnevni sobi Televizije Slovenija! V udobju Dnevne sobe bodo kolegi različnih uredništev gostili znane osebnosti in cenjene strokovnjake, se z njimi pogovarjali o dilemah vsakdanjega življenja, svetovali o različnih življenjskih temah, komentirali trende in družbene fenomene.

Dnevna soba Živeti naprej

24. 9. 2024

V Dnevno sobo pride Žiga Kastelic, ki je svoje trpke življenjske izkušnje prenesel v dve knjigi. Sooča se z odhodi svojih najbližjih in uteho pred breznom minevanja vidi v zapisovanju bolečine. Lepi trenutki iz preteklosti mu rišejo pot za naprej.

Dnevna soba Mit o narcisu

19. 9. 2024

V Dnevni sobi tokrat z voditeljico Karin Sabadin o motnjah narcisoidnosti, kot vedenjskih odklonih. V studiu bosta predsednica Evropskega združenja psihoanalitičnih pristopov Slovenije doc. dr. Urška Battelino in prof. dr. Mojca Zvezdana Dernovšek, dr. med., psihiatrinja, ki predava na tujem in doma, v zadnjem času pa sodeluje tudi z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje pri implementaciji Resolucije nacionalnega programa duševnega zdravja.

Dnevna soba Moramo si dovoliti biti nepopolni

18. 9. 2024

Številni ljudje v nekem trenutku izgubijo tistega radovednega, razigranega in neobremenjenega otroka v sebi. Zaradi bremen, odgovornosti, ki nam jih nalaga življenje, se naučijo določenih prepričanj, tudi o tem, da so nemočni. Temu radi rečemo, da ne morejo naprej, da so ujeti in se počutijo kot prazna lupina. Družba, ki nas sili v vedno več in vedno boljše, nekatere zlomi in prepriča, da niso dovolj dobri, sposobni. Zato morajo najti prvotno različico sebe. Takšni se namreč niso rodili, takšni so postali, zagotavlja gostja tokratne Dnevne sobe, psihoterapevtka Tina Bončina. Ta v svoji novi knjigi "A to je vse, kar je?" svetuje, kako najti pot do svoje izvirne različice.

Dnevna soba Vse najboljše, Alfi!

17. 9. 2024

V dnevno sobo prihaja slavljenec, ki prav 17. septembra praznuje 80 let. Alfi Nipič, ena največjih legend slovenske glasbe je spet v odlični kondiciji, v oddaji pa se bo spominjal svoje glasbene poti, na kateri je postavil številne glasbene mejnike.

Dnevna soba Simbioza med generacijami

12. 9. 2024

V oddaji Mojca Mavec gosti upokojenko Vido Vukovič in Ano Pleško iz društva Simbioza, ki bosta predstavili praktične primere sodelovanja med mlajšo in starejšo generacijo. Učita se lahko druga od druge in si nikakor nista v napoto. Primeri sožitja imajo namreč številne pozitivne učinke.

Dnevna soba »Tečemo, da življenje ne teče mimo nas.«

11. 9. 2024

Tek je ena najbolj razširjenih in najcenejših oblik rekreacije. Mogoče je teči praktično povsod, čez celo leto, razen primerne obutve pa ne potrebujemo nobene dodatne (drage) opreme. O tem, kdo se s tekom lahko ukvarja, kdaj začeti, na kaj vse moramo biti pozorni, in še o nekaterih zanimivih podrobnostih bo v tokratni Dnevni sobi z novinarjem Alešem Potočnikom spregovoril tekaški trener Urban Praprotnik.

Dnevna soba Trening za boljši spomin

10. 9. 2024

V dnevno sobo je Bernarda Žarn povabila igralca in televizijskega voditelja Nika Škrleca. Razložil bo nekaj trikov za boljši spomin in koncentracijo. Kako se lažje na pamet naučiti pesnitev Povodni mož in kako si v spomin priklicati pozabljena imena. In še nekaj praktičnih nasvetov za boljše pomnjenje.

Dnevna soba Moje sanje, moj planet – Gušti

5. 9. 2024

Karin Sabadin je v studio povabila pevca, kitarista in avtorja številnih uspešnic Miho Guština Guštija, ki prav septembra praznuje 40 let svoje glasbene kariere. Pride tudi njegova hči Maja, ki odrašča v zelo glasbeni družini. O glasbi in družini bomo gotovo izvedeli marsikaj zanimivega.

Dnevna soba Učitelj naj bo srčen

4. 9. 2024

Nekje v kotičku svojih src smo še vedno vsi učenci, je dejal indijski mislec. S to modrostjo bomo začrtali začetek novega šolskega leta. Med tistimi, ki poučujejo, je več kot 80 odstotkov učiteljic, več kot polovica učiteljskega kadra je srednje generacije, mlajših od 30 let je le slaba desetina. Poklic zanje ni zanimiv niti zaradi delovnih razmer niti zaradi plačila. Tako pravi statistika, gost oddaje David Tomažin pa je popolno nasprotje teh dejstev. Šestindvajsetletni učitelj, ki želi tudi ostati v tem poklicu. V pogovoru z njim o tem, zakaj mu je ta tako blizu, ali so otroci res drugačni kot včasih in katerim pastem bi se morali vsi na tem področju izogibati.

Dnevna soba Magdalena Reiter

3. 9. 2024

V Dnevni sobi Tina Šrot gosti koreografinjo in plesalko Magdaleno Reiter, Poljakinjo, ki od leta 2002 živi in dela v Ljubljani. Diplomirala je na državni baletni šoli v Gdansku in na akademiji P.A.R.T.S. v Bruslju. Ustvarja avtorska dela ter sodeluje pri plesnih, gledaliških in filmskih projektih. V oddaji pripoveduje o svojem delu, družinskem življenju in aktualnem dogajanju na Poljskem.

Dnevna soba Neplodnost

29. 8. 2024

H gostiteljici Karin Sabadin v Dnevno sobo prihaja ena vodilnih britanskih strokovnjakinj za neplodnost dr. Larisa Corda, sicer specialistka ginekologije in porodništva, ki je delovala znotraj javnega zdravstvenega sistema, a zna na izzive (nepolodnosti) pogledati izven ustaljenih metod. S svojimi prijemi pomaga parom po vsem svetu, v okviru evropske turneje se je ustavila tudi v Sloveniji.

Dnevna soba Enake možnosti za ženske v športu

28. 8. 2024

Enakost in enakopravnost sta pomembni področji tudi v športu. Projekt VERA, ki spodbuja enakopravnost športnic, spoštovanje njihovih pravic ter izboljšanje njihove zaščite in vrednotenja v športu, je dobil mesto tudi v Sloveniji. Ta se je pridružila Italiji, Franciji, Španiji, Portugalski in Belgiji. Kakšen je položaj športnic v Sloveniji, kako materinstvo vpliva na športno kariero in kakšne so pogodbe športnic v temu obdobju? S kakšnimi težavami se srečujejo? Pa o kvotah v klubih in zvezah – o vsem tem se bomo pogovarjali z gostjama Anjo Milenković, koordinatorico projekta VERA in nekdanjo nogometašico, ter Marto Bon, predsednico Komisije za enakost spolov pri OKS-ZŠZ, nekdanjo vrhunsko rokometašico, reprezentantko, trenerko, selektorko, predavateljico.

Dnevna soba Doma v naravi

27. 8. 2024

Gost tokratne Dnevne sobe bo snemalec in režiser Rožle Bregar. Njegovo profesionalno pot sta močno zaznamovala ljubezen do fotografije in pustolovskih športov, rad snema v ekstremnih pogojih in vedno znova išče ter tudi ujame izmuzljive trenutke odročnih pokrajin. Kot snemalec in režiser je podpisan pod številne dokumentarne filme o naravi. Pogovor bo vodila Meta Ornik.

Dnevna soba Zdrav duh v popolni postavi

27. 6. 2024

V Dnevno sobo k Bernardi Žarn prihajata pevka Helena Blagne in njena osebna trenerka Andreja Semolič. O močni volji, odrekanju in naporu, ki ga je potrebno vložiti v dober izgled in dobro počutje, saj se nič ne zgodi samo od sebe. Tudi o tem, kako nujno je ohranjati kondicijo za pevske nastope.

Dnevna soba Duhovnikov vsakdan

26. 6. 2024

Poklic duhovnika ni običajen poklic, zahteva popolno predanost. Novomašnika sta nam zaupala, kako gledata na svojo prihodnost, zaobljubo celibatu in vsakdan v župniji. Mel Kovic in Matjaž Venta sta bila sošolca na teološki fakulteti in sostanovalca v bogoslovnem semenišču. Mel se je za ta poklic odločil že v srednji šoli, Matjaža je pot najprej vodila na filozofsko fakulteto in radio. 29. junija 2024 bosta posvečena v duhovnika. V župniji bosta skrbela za vrsto nalog, ob duhovnih ju čaka tudi veliko praktičnih opravil, bosta imela gospodinjo? Svoje življenje želita posvetiti vernikom, kdo pa bo v oporo njima? Si bosta kot duhovnika lahko privoščila zasebne nakupe in ali lahko pričakujeta finančne skrbi? Bosta letos smela na morje? O vsem tem sta spregovorila v Dnevni sobi.

Dnevna soba Dan državnosti

25. 6. 2024

Pozdravljeni v Dnevni sobi Televizije Slovenija! V udobju Dnevne sobe bodo kolegi različnih uredništev gostili znane osebnosti in cenjene strokovnjake, se z njimi pogovarjali o dilemah vsakdanjega življenja, svetovali o različnih življenjskih temah, komentirali trende in družbene fenomene.

Dnevna soba Pariz, ljubezni iz drugih časov

20. 6. 2024

Bernarda Žarn je v Dnevno sobo povabila pisateljico in publicistko Vesno Milek, ki nam bo skozi knjigo pričarala svoj pogled na Pariz. Na mesto neštetih muz, vladarjev in revolucij, bleščečih salonov in zakotnih kotičkov. Pariz, pravi gostja odddaje, razburja in pomirja, vsakič posebej pa zapeljuje in pusti, da se vanj zaljubiš. Letos je Pariz tudi mesto olimpijskega duha. Nekaj ima ta Pariz, pravi Vesna Milek.

Dnevna soba Prve predsednikove igre

19. 6. 2024

Franjo Bobinac je že dolga leta aktivno vpet v slovensko športno dogajanje. Dobro leto in pol je zdaj predsednik OKS – ZŠZ in igre v Parizu, ki se bodo začele čez dober mesec, bodo njegove prve v tej vlogi. Na Francijo, Pariz in francoščino ima lepe spomine, zato je zadovoljstvo ob tem, da bo prav v to deželo popeljal doslej najštevilnejšo slovensko zasedbo, še toliko večje. Ljubitelj dobre glasbe, pevec, glasbenik na kitari in klavirju bo gost Urbana Laurenčiča. Pozdravljeni v Dnevni sobi Televizije Slovenija! V udobju Dnevne sobe bodo kolegi različnih uredništev gostili znane osebnosti in cenjene strokovnjake, se z njimi pogovarjali o dilemah vsakdanjega življenja, svetovali o različnih življenjskih temah, komentirali trende in družbene fenomene.

Stran 1 od 3
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov